Fildişi Sahili'ndeki 8. Frankofon Oyunları'na Doğru

Uluslararası Fransızca Konuşan Ülkeler Örgütü Genel Sekreteri Jean: 'Yaklaşık 55 ülke oyunlara katılmak amacıyla kayıt yaptırdı'.

Fildişi Sahili bu yıl, Uluslararası Fransızca Konuşan Ülkeler Örgütünce (OIF) organize edilen 8'inci Frankofon Oyunları'na ev sahipliği yapacak.

Abidjan kentinde, 21 Temmuz'da başlayacak ve 30 Temmuz'a kadar sürecek etkinlikte, kültürel yarışmaların yanı sıra spor müsabakaları da düzenlenecek.

OIF üyelerince, gençleri ortak bir paydada buluşturmak amacıyla 1987'de temelleri atılan ve ilk defa 1989'da Fas'ta gerçekleştirilen Frankofon Oyunları, dört yıllık aralarla organize ediliyor.

Fildişi Sahili'nde bir dizi temaslarda bulunan OIF Genel Sekreteri Michaelle Jean da konuya ilişkin değerlendirmesinde, '8'inci Frankofon Oyunları kapsamındaki hazırlıkları incelemek üzere Fildişi Sahili'ne geldim. Yaklaşık 55 ülke oyunlara katılmak amacıyla kayıt yaptırdı.' dedi.

Oyunlara 4 bine yakın gencin katılmasının beklendiğini dile getiren Jean, çok sayıda kişinin bu önemli etkinliği izlemek için Abidjan'a geleceğini söyledi.

Jean, Fildişi Sahili Başbakanı Amadu Gon Kulibaly ve hükümet yetkilileriyle dün bir çalışma toplantısı gerçekleştirmişti.

Kaynak: AA