Eski Vali Yardımcısı Boylu'nun 'FETÖ' Davası

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Erzurum Vali Yardımcısı Boylu'nun yargılanmasına başlandı.

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Erzurum Vali Yardımcısı Ersin Boylu'nun yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık eski Vali Yardımcısı Boylu ile avukatı Celal Zunguldak katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından Boylu savunmasında, 15 Temmuz gecesi yaşananlardan vali yardımcısı bir arkadaşının haber vermesi üzerine bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Ardından televizyonu açarak yaşananları gördüğünü belirten Boylu, 'Vali yardımcısı bir arkadaşın evinde toplandık, gelişmeleri takip ettik.' dedi.

Boylu, yaşanan olaylardan dolayı Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu aradığını belirterek, şunları ifade etti:

'Vali bey telefonda kesinlikle evden çıkmamamız gerektiğini ve kendisinden haber gelmesi gerektiğini söyledi. Darbe girişiminin ardından görevden alındıktan sonra eşyalarımı toplayıp eve geldim. Evde hiçbir şeye dokunmadan eşimi ve çocuğumu alarak eşimin ailesinin bulunduğu Ağrı'ya gittik. Buraya gitme sebebimiz Erzurum'a yakın olması. ByLock programını sonraki süreçte öğrendim. Ne olduğunu basından öğrendim. Böyle bir programı kullanmadım. Bu konuda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum.'

Eşinin Bank Asya'da çalışmasıyla ilgili olarak ise Boylu, eşinin mezun olduktan sonra birçok bankaya başvurduğunu, sadece Bank Asya'dan olumlu cevap geldiğini ve özel bir sebeple bu bankaya başvurmadığını öne sürdü.

Boylu, ayrıca kaldıkları 40 dairelik lojmanda ortak kullanıma ait internet hattı bulunmasına rağmen bu hattı kullanmadığını, şahsına ait internet alıp kullandığını ve bu hattın şifresinin kimseye verip vermediğini hatırlamadığını anlattı.

Mahkeme heyeti, sanık Boylu'nun tutukluluk halinin devamında karar vererek eksik hususların tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ersin Boylu'nun Erzurum Valiliğince gerçekleştirilen bir proje kapsamında yurt dışına çıktığının anlaşıldığı, FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının şifreli şekilde haberleşmek için kullandıkları 'ByLock' programına kayıtlı olduğu ve programı kullandığı anlatılıyor.

Boylu'nun eşinin Asya Katılım Bankasında çalıştığının belirtildiği iddianamede, sanığın iş yerinde yapılan aramalarda FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'in iki fotoğrafının bulunduğu kaydediliyor.

İddianamede, sanık Boylu'nun 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA