Erzurum'da Eski Polis Memuru Arpacı'nın 'FETÖ' Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski polis memuru Arpacı, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski polis memuru İsmail Arpacı'nın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık eski polis İsmail Arpacı hazır bulundu.

Arpacı, yaptığı savunmada terör örgütünün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla İstanbul 13. ve 14. Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılandığını, aynı suçtan bu mahkemede de tutuklu bulunduğunu öne sürdü.

- Mahkeme başkanından 'Elma, armut yok, söyle bize alalım' çıkışı

Savunması sırasında dosyayı inceleyemediğini belirten Arpacı'nın söz ve davranışları, mahkeme başkanının tepkisine neden oldu. Mahkeme başkanı, 'Ne istediğini söyle. Benden iyi biliyorsun, süpersin. Lehindeki delillerin toplanması için tutanağa yazmamızı bizden iste. Elma yok, armut yok. Söyle bize alalım.' şeklinde çıkıştı.

Mahkeme heyeti, dosyaların birleştirilmesi için İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

- İddianame

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Arpacı'nın, FETÖ/PDY'nin mahrem yapısına dahil üyelerinin birbirleri ile haberleşmek için kullandıkları kriptolu haberleşme uygulaması ByLock programını kullandığı belirtilerek, bu nedenle 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.
Kaynak: AA