Edirne'de Nevruz Ateşi Yakıldı

Baharın gelişini simgeleyen ve ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan nevruz, Edirne’de de Trakya Üniversitesi tarafından organize edilen programla kutlandı.

Edirne'de Nevruz Ateşi Yakıldı
Trakya Üniversitesi Bolca Ana Yemekhanesi önünde gerçekleştirilen nevruz kutlamasında ateş yakıldı, örste demir dövüldü ve yumurta tokuşturuldu. Nevruz kutlamasına katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, nevruz ile birlikte gecenin hükmünün bittiğini ve aydınlığın hakim olacağını söyledi.



"Aydınlığın hakim olduğu güzel günler gelmiştir"

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Türk milleti çok büyük bir millettir, kahraman bir millettir. En zor zamanlarından sonra bile bir Zümrüdü Anka kuşu gibi küllerinden doğmasını bilmiştir. Tabiatın bu özel gününde gecenin hükmünü sürdüğü dönem bitmiş, gün ve gecenin eşit olduğu bu günden sonra artık aydınlığın hakim olduğu güzel günler gelmiştir. O soğuk ayaz kış günleri bir bahar rüzgarıyla gitmiş, kuru dallara çiçekler konmuş yeni filizler vermektedir" dedi.

Konuşmaların ardından nevruz kutlamaları kapsamında, örste demir dövüldü, nevruz ateşi yakıldı ve yumurta tokuşturuldu. Ayrıca, program kapsamında katılımcılara ikramlar gerçekleştirildi.

Kutlama programlarına, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA