Dünya Down Sendromlular Günü

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla kentteki engelli sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

Termal bir otelde düzenlenen programa, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve çok sayıda davetli katıldı.

Yurdunuseven, programda yaptığı konuşmada, hükümetin 2002 yılından bugüne kadar engelli ve yaşlıların her ihtiyacına cevap vermeye çalıştığını söyledi.

AK Parti'nin sosyal politikalarının her zaman engelli ve yaşlıların lehine olduğunu dile getiren Yurdunuseven, şöyle konuştu:

'Engellilerin anne ve babalarını yürekten tebrik ediyorum. Bu genç kardeşlerimize ve çocuklarımıza yönelik farklı düşüncelere sahip olabiliriz. Genç kardeşlerimizi bu yaşlarına kadar özveriyle baktınız. Anne ve baba olarak hepinizin ellerinden öpüyorum. Sizler gerçekten elleri öpülesi insanlarsınız.'

- 'İstikrar için 'evet' diyoruz

Yurdunuseven, Afyonkarahisar'da engelli bireylerin topluma kazandırılması için çok sayıda eğitim kurumu açıldığını belirtti.

AK Parti'nin engelsiz bir hayatı savunduğunu aktaran Yurdunuseven, '16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında istikrarın devam etmesi, gençlerimizin istikbali ve istikrarı için sizlerinde 'evet' demesini rica ediyoruz. Özellikle de ailenize ve tanıdıklarınıza anlatmanızı istirham ediyoruz.' dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da AK Parti İl Teşkilatının 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla hazırladığı program için teşekkür etti.

Engelli STK’ların ve ailelerin çok büyük fedakarlık gösterdiğini anımsatan Çoban, 'Bugün burada çocuklarımızla kucaklaşmak ve onları öpmek bizi de her anlamda rahatlatıyor ve de huzur veriyor. Bu güzel toplantıdan büyük bir mutlulukla ayrılıyoruz. Ben ve eşim her zaman sizlerle bir arada olmaktan ve sizlerin dertlerine ufakta olsa derman olmaktan haz duyarız. Bunu zaten sizler de biliyorsunuz. Kapımız sizlere her zaman açıktır.' diye konuştu.

Kaynak: AA