Down Sendromlu Çocuklarla Farkındalık Sergisi

Tokat Fotoğrafçılar Derneği, Dowm Sendromu Derneği Tokat Şubesi ile ortaklaşa düzenlediği ’Siz de Gelirseniz +1 Oluruz’ adlı fotoğraf sergisini vatandaşların beğenisine sundu.

Down Sendromlu Çocuklarla Farkındalık Sergisi
Tokat’ta bir alışveriş merkezinde düzenlenen serginin açılışını; Tokat Valisi Cevdet Can ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Sergide, Dowm sendromu çocukların fotoğraf sanatçılarıyla birlikte çektikleri fotoğraflar yer aldı. Dowm Sendromu Derneği Tokat Şubesi Başkanı Seyhan Yazıcı Çoluk, Down sendromlu çocukların fırsat verildiğinde bir çok şeyi başarabileceklerini belirterek; "Çocuklarımız bunu açılışı yapılan bu fotoğraf sergisi ile herkese göstermiş oldular. Fırsat verildiğinde çok güzel işler başarıyorlar" diye konuştu.

Tokat Fotoğrafçılar Derneği Başkan Vekili Fehmi Ertin de amaçlarının fotoğraflara bir değer katmak olduğunu belirterek; "21 Mart Dowm sendromluları haftasında farklı bir etkinlik oluşturmak adına, Dowm sendromlu çocuklarla beraber etkinlik düzenledik. Onun neticesinde de böylesi güzel bir sergi açtık. Amacımız dikkat çekmek ve bu çocuklarımızın da fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini göstermekti. Bunu da bu sergimizde herkese gösterdik" dedi.

Serginin hafta sonuna kadar açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: İHA