Down Sendromlu Çocuklar Buz Pistinde

Sultangazi Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü vesilesiyle düzenlediği etkinlikte down sendromlu onlarca çocuk, aileleriyle birlikte buz pistinde kayarak eğlendi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da buz üstünde çocukları kızakla çekti.

Down Sendromlu Çocuklar Buz Pistinde
21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Sultangazi Belediyesi, down sendromlu çocukları buz pistinde ağırladı. Aileleriyle birlikte piste gelen çocuklar buzun üstünde olmanın keyfini çıkardı. Kimisi buz pateni yaparken kimisi de kızaklarla doyasıya eğlendi. Programa katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, piste çıkarak çocukları kızakla çekti.

Başkan Altunay’dan havuz müjdesi

Buz pistinde çocuklarla birlikte eğlenen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bugün Down Sendromu Günü vesilesiyle sabah başlayan etkinliklerimiz şu anda buz pistinde devam ediyor. Sultangazi Belediyesi olarak her yıl bu etkinlikleri yapıyoruz ama bu yıl Down Sendromu Günü dolayısıyla engelli kardeşlerimizle yapmanın heyecanı da bir başka oldu. Çünkü kendilerinin gerek patenleriyle gerekse kızaklarla yaşadığı heyecanı görüyoruz. Bu pist burada kaldığı sürede aileler gelemiyorsa biz araçlarımızla alıp buraya getiriyoruz onları ve belli saatlerde buradan yararlandırıyoruz. Bu pist de Nisan ayı ortalarında kalkacak. Mayıs ayından sonrada oluşturacağımız mobil havuzlarda yine bu yavrularımız yüzme öğrenebilecekler. Bilenler için de ayrı havuzda yüzme fırsatı elde edecekler” ifadelerini kullandı.

“Biz de çocukluğumuza dönüyoruz”

Buz pistinde çocuğuyla beraber kızakla kayan 65 yaşındaki Emir Yıldız, “Akşam gelen mesaj dikkatimi çekti. Benim oğlum 35 yaşında, biz oğlumla beraber buraya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu buz pistine daha öncede torunlarımı getirmiştim. Ben de kaymıştım 65 yaşımda olmama rağmen. Yaz aylarına girerken çocuklarımız bu pistte eğleniyorsa biz de çocukluğumuza dönüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA