Deklanşörün Ustaları Unutulan Sokak Oyunlarının İzini Arayacak

Arbella Makarnanın düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması bu yıl yedinci kez makarna tutkunlarını buluşturuyor.

Deklanşörün Ustaları Unutulan Sokak Oyunlarının İzini Arayacak
Her geçen yıl daha fazla ülkeye ve sanatçıya ulaşarak dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform niteliği kazanan Arbella Makarna Uluslararası Fotoğraf Yarışması, FIAP, GPU ve TFSF gibi üç büyük, ciddi ve referans kabul edilen kuruluşun onayı ile düzenleniyor. Her sene sanatçıları farklı karelere ve perspektiflere yönlendiren yarışma, belirlediği kategorilerle güncel gelişmelere ve konulara dikkat çekme özelliği taşıyor.

Sokak oyunları unutulmasın

Günümüz modern toplumunda, şehirleşmenin artması ile oyun alanlarının yok olmaya yüz tutması, geleneksel çocuk oyunlarının unutulmasına neden oldu. Sokaklarda oynanan çocuk oyunlarının çoğu unutuldu ya da unutulmaya yüz tuttu. ‘Çocukların eli ve elbiseleri kirlenmedikçe yalnızlığı artıyor’ gerçeğinden yola çıkan Arbella, fotoğraf sanatçılarına, “Belki birileri bu oyunları hala oynuyordur ya da oynamayı istiyordur. Bu güzelliği hatırlatmak isteyen sanatçılarımız fotoğraf makinelerinizi alın ve sokaklara çıkın” çağrısında bulundu.

Bilinmeyenleri görmek, bilinenleri fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmek üzere yollara düşen fotoğraf sanatçılarına destek vermeyi hedefleyen firma, diğer bir kategoride ise fotoğrafçıların objektiflerini spora çevirtiyor. Bu kapsamda, fotoğraf sanatçılarını sporun dostu, sporcunun enerji kaynağı makarna ile dünyayı dolaşmaya, evrensel ve yöresel her türlü amatör ve profesyonel sportif faaliyeti fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmeye çağırıyor.

Herkes katılabiliyor

Yarışmacılar, renkli ya da siyah-beyaz, geleneksel veya modern, her türlü fotoğraf tekniklerini kullanabiliyor. Yarışmayla ilgili tüm detaylara, teknik bilgilere ve başvuru formlarına (www.arbella.tv) adresinden ulaşılabileceği bildirildi.

Son katılım tarihi 17 Nisan 2017 olan yarışma dört kategoriden oluşuyor. ‘Makarna ile Sağlıklı Yaşam’, ‘Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları’, ‘Spor’ ve ‘Serbest’ kategorilerinde katılımcılar her kategoride en fazla 4 farklı fotoğraf ile katılabilecek.

Ödüllü yarışma

Sanatçıların çabalarını ödüllendirerek fotoğraf sanatına duyulan ilgiyi canlı tutmayı hedefleyen yarışmada, para ödüllerinin yanı sıra FIAP ve GPU’dan toplam sekizer altın, gümüş ve bronz madalya, 48 mansiyon ve her kategoriden en fazla 75 sergileme ödülü verilecek. Ayrıca seçilecek tüm kategorilerden bir eser sahibine ‘Arbella Özel Ödülü’ , FIAP tarafından yarışmada en fazla derece alan sanatçıya ‘En İyi Fotoğrafçı Ödülü’ sunulacak.
Kaynak: İHA