Canik Muhtarlar Buluşması

Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Gelecek hafta bugün(Salı) Sayın Cumhurbaşkanımız ilimize teşrif edecekler” dedi.

Canik Muhtarlar Buluşması
Vali İbrahim Şahin, Canik ilçesinde düzenlenen ‘Muhtarlar Buluşması’na katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ’15 Temmuz Tarihi Değiştiren Direniş’ belgeseli gösterildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ardından konuşan Vali İbrahim Şahin, “Değerli muhtarlar, gelecek hafta bugün Sayın Cumhurbaşkanımız ilimize teşrif edecekler. Ben özellikle bütün muhtarlarımızdan dünya görüşleri kendilerine ait olmak üzere Cumhurbaşkanımızın gelişini kendi mahallelerinde çok daha görkemli, kalabalık bir şekilde kutlamalarını ve karşılamalarını istiyorum. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız Samsun Valisi olarak benim misafirim olarak Samsun’a geliyor. Siyasi bir kimlikle gelmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız toplu açılışa katılmak üzere ilimize geliyor. Büyükşehir yasasıyla Samsun’da köyümüz kalmadı. Köylerimiz artık mahalle oldu. Hepinizin sorunları ve problemleri var. Bunların hepsine çare bulunacak. Hizmetlerle ilgili bir yoğunlaşma yapılmaya başlandı. Yol konusu biliyorum hepinizin problemi. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana yol problemi bir türlü çözülmemiş. Son zamanlarda bu sorunlara çözüm üretmek adına bir araya geliyoruz. İnşallah önümüzdeki iki üç yıl içerisinde gelecek 30-40 yıllık yol ihtiyacını giderecek şekilde yol problemini Samsun’un gündeminden çıkaracağız. Bizim köy hayatımızı, doğal hayatımızı canlı tutmamız gerekiyor. Bunda da muhtarlarımıza büyük iş düşüyor” diye konuştu.



“Çok güçlü olmak zorundayız”

Türkiye’nin 15 Temmuz gibi çok travmatik bir süreç yaşadığına dikkat çeken Şahin, “Bugün televizyonda izledim. 15 Temmuz gecesi Genelkurmay karargahında maalesef bu FETÖ’cü asker kılıklı ahlaksızlar, teröristlerin oradaki komutanları nasıl derdest ettiklerini gördük. İnsanın kanı donuyor. İnsan nasıl beraber çalıştığı komutanına, arkadaşına bunu reva görür. İletişim şimdi ciddi anlamda gelişti. Süper güç diye tabir ettiğimiz ülkelerin bizim ülkemizin üzerinde ne tür oyunlar oynadığı yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Özellikle son günlerde Almanya ve Hollanda’da olanları hepiniz gördünüz. Onun için ne yapıp edip çok güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın yolu da, yöntemi de birlik beraberlik içerisinde özellikle ülkemizin daha yükseklere, daha yücelere, daha gelişmiş, refah düzeyi büyümüş olan noktalara taşınmasıyla ilgili çaba sarf edersek olur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mahalle muhtarları sırayla söz alarak, mahallelerinde yapılan çalışmalar ve sorunlarla ilgili olarak görüşlerini, önerilerini ve taleplerini dile getirdi.

Toplantıya ayrıca, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, İl Müftüsü Veysel Çakı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, belediye meclis üyeleri ve Canik ilçesi mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: İHA