Çanakkale Ruhu Artvin'de Yaşatıldı

Artvin’de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale ruhunu Artvin'de canlandırmak amacıyla program düzenlendi.

Artvin Halitpaşa Meydanı'ndan boğaların çektiği kağnı arabaları ve mehteran takımı eşliğinde Artvin Milli İrade Meydanı'na kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başlayan programa, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Artvin Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen ve Çanakkale'de kazanılan zaferin temsili olarak canlandırıldığı etkinlikte, hazırlanan siperler, mevziler, şehit düşen askerler, düşman askerleri, kağnı arabaları ve sıhhiye çadırlarıyla tiyatral olarak Çanakkale Savaşı'nda yaşanılanlar yeniden gözler önüne serildi.

Alanda kağnılarla cepheye cephane götürülmesi, seyit onbaşının temsili olarak sırtında mermi taşıması ve hazırlanan siperlerde yaşanan savaş ile burada askerlerin şehit olması canlandırıldı. Canlandırılan savaş sonrasında Kur'an-ı Kerim okundu.

Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, burada yaptığı konuşmada, bundan 102 yıl önce Çanakkale’de dünya tarihinin en şanlı zaferinin yaşandığını söyledi.

Programda, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da yapmış olduğu gösteriyle alandaki vatandaşları coştururken, Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu da sahnelemiş oldukları 'Çanakkale Bir Destandır' adlı tiyatro gösterisiyle, o günlerde köylerde ve cephede yaşanan olayları kısa kesitler halinde oynayarak vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Programın sonunda Çanakkale Savaşı'ndaki yemek menüsü olan üzüm hoşafı, buğday çorbası ve buğday ekmeği dağıtıldı.

Kaynak: AA