Büyükelçi Tshidimba'dan Konya MÜSİAD'a Ziyaret

Bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Tarım Fuarı'na katılmak üzere Konya'ya gelen Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka'yı ziyaret etti.

Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Büyükelçi Tshidimba, dernek odasında yaptığı açıklamada, Demokratik Kongo Cumhuriyeti için tarım sektörünün oldukça önemli olduğunu belirtti.

Tarım sektöründe bir adım ileri giderek ürünlerini yetiştirmek istediklerini belirten Tshidimba, 'Tarım sektöründe Konya'dan alacağımız birçok bilgi ve birikim var. Bunun için Konya ile ilişkileri ileri düzeye taşıyarak ülkemizin tarım sektöründeki eksikliklerimizi gidermek istiyoruz.' diye konuştu.

Dernek Başkanı Okka ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konya'nın, tarım ve sanayi anlamında oldukça güçlü bir kent olduğunu, 'Hedef Afrika' sloganıyla tarım ve sanayi sektöründe Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile birikim ve tecrübelerin paylaşılacağını kaydetti.

Kaynak: AA