Burdur'da FETÖ/PDY Davası

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, eski Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi üyesi 5 akademisyenin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Burdur'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) görevden ihraç edilen 5 akademisyenin yargılandığı davaya devam edildi.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan ve bir süre önce görevden ihraç edilen öğretim görevlisi S.B, iyi bir İngilizce öğrenimi görmeleri için çocuklarını FETÖ okuluna gönderdiğini iddia etti. Görev yaptığı yerde bilgisayarının 'hack'lendiğini öne süren S.B, 2008 yılında da telefonlarının dinlendiği savundu.

Mahkeme Başkanının, 'FETÖ sana da mı kumpas kurdu?' sorusu üzerine S.B, 'Bilemiyorum' diye cevap verdi. Kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceğini iddia eden S.B, 'Ben FETÖ'nün ne mahrem ne de açık birimlerinde yer aldım. Almam da. Tahliyemi talep ediyorum.' dedi.

Eski MAKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Y.K, üniversitede akademisyenler arasındaki kıskançlık nedeniyle hakkında FETÖ üyesi olduğu yönünde iddiaların öne sürüldüğünü savundu. Y.K, 7 Haziran seçimleri öncesi CHP milletvekili adaylarının kendisini ziyaret ettiğini ve bu nedenle fişlenmiş olabileceğini iddia etti.

Eski MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. M.D. de cezaevinde sağlık sorunları yaşadığını belirterek, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, sağlık sorunları yüzünden M.D'yi adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı kararıyla serbest bıraktı. S.B, Y.K, A.K. ve Ö.S.S'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.

Kaynak: AA