Brezilya'daki Et Skandalı

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, ülkede patlak veren bozuk et skandalının gereksiz heyecan yarattığını ancak bir 'ekonomik utanç' olduğunu söyledi.

Amerika Ülkeleri Konseyi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Temer, skandalın gereksiz heyecan yarattığını ve ülkedeki 4 binden fazla kesim ve et işleme tesisinden sadece 3'ünün kapatıldığını söyledi.

Temer, skandalın 'ekonomik utanç' oluşturduğunun farkında olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada Hong Kong Gıda Güvenliği Merkezi'nden yapılan açıklamada, Brezilyadan donmuş et ithalatının geçici olarak durdurulduğu duyuruldu.

Açıklamada, son 3 yılda Brezilya'dan ithal edilen etlerdeki denetimlerde bir sorun görülmemesine rağmen bu kararın önlem amaçlı alındığı kaydedildi.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Çin, Güney Kore ve Şili, Brezilya'dan et ithalatına kısıtlamalar getirirken, Avrupa Birliği (AB) bu ülkeden et ithalatını geçici olarak durdurmuştu.

Dünyanın en büyük et ihracatçılarından Brezilya’da bozuk etlerin son kullanma tarihlerinde hile yapma, etlere kimyasal madde ve su karıştırma iddiasıyla 21 et üreticisi şirket soruşturulurken, 3 şirkete üretim yasağı getirilmişti.

Kaynak: AA