Bozyazı Kaymakamı Taşdan'dan İHA'ya Ziyaret

İçel’in Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan, kamu hizmetlerinin halka daha iyi sunulabilmesi, vatandaşların ihtiyaçlarının yerinde ve çabuk karşılanması için çalışmalar yapacağını söyledi.

Bozyazı Kaymakamı Taşdan'dan İHA'ya Ziyaret
Kaymakam Taşdan, Bozyazı İHA bürosuna iadeyi ziyarette bulunarak, muhabir Ali Tandoğan ile görüştü. Ziyarette, ilçedeki çalışmalarla ilgili açıklama yapan Taşdan, öncelikle Bozyazı’nın potansiyeli ve gelişim kapasitesinin tespiti yönünde çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Taşdan, “Eğitim, sağlık, kamu hizmetleri ve alt yapı hizmetlerinin takibi yanında, özellikle ekonomik anlamda muz, meyve ve sebze seracılığının gelişmesi, modernleşmesi, sigortalılık oranının artması yönünde, yine alternatif ürünlerin neler olabileceği gibi konular üzerinde durmaya çalışıyoruz. Belki uzun vadede turizm kapasitesinin arttırılması mümkün olabilir, belki yat turizmi söz konusu edilebilir, turizm tesislerinin artırılması, geliştirilmesi söz konusu olabilir, bunlar üzerinde tespitler yapmaya çalışıyoruz. Yine vatandaşımızdan, çalışanlarımızdan bize ifade edilen konularla alakalı değerlendirmelerimiz var” dedi.

Günübirlik olarak kamu hizmetlerinin halka daha iyi sunulabilmesi, vatandaşların ihtiyaçlarının yerinde ve çabuk karşılanması için çalışmaları olduğunu ifade eden Taşdan,”Kamu hizmetleri yürütülürken özellikle dezavantajlı grupların hizmetlere ulaşımlarının kolaylaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Sosyal devletin gereği olan yardımların yerine ulaşmasını temin etmeye çalışıyoruz. Özellikle eğitim alanında biraz proje eksikliğimiz var. Proje birimi oluşturduk. Hem Avrupa Birliği hem de diğer bakanlıkların verdiği hibe programlarından yararlanabilmek için ilçeyle, eğitimle, dezavantajlı gruplarla alakalı projeler yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bozyazı’nın tanınması, ekonomik potansiyelinin değerlendirilmesi ve eğitim çıtasının yükseltilmesi başlıkları altında çalışmaların ve tespitlerin sürdürüldüğünü vurgulayan Taşdan, “Basının ve vatandaşlarımızın talep ve önerilerine her zaman açığız. Hizmet anlayışımızda ve bu ziyaretlerimizden de göstermeye çalıştığımız üzere, insanların gelmesini beklemeden, bizlerin onların mekanlarına, işyerlerine, evlerine giderek bu iletişimi artırmak ve Bozyazı’ya elimizden geldiğince hizmeti en iyi şekilde sunmak hedefimiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA