Bodrum'da Fidan İzdihamı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle dağıtılan fidanlar izdihama neden oldu. Bir kamyon dolusu fidan 20 dakika içerisinde tükendi.

Bodrum'da Fidan İzdihamı
21-26 Mart Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında, Milas Orman İşletme Müdürlüğü ile Bodrum Orman İşletme Şefliği tarafından 5 bin 500 fidan dağıtıldı. Fidanlar yaklaşık 20 dakika gibi kısa sürede bitti. Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Bodrum Belediye Meydanı’nda “Bir Fidan da Sen Dik” sloganıyla fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Belediye meydanına gelen fidan dolu kamyona yoğun ilgi gösteren vatandaşlar fidan almak için adeta birbirlerini ezdi. 20 dakikada bir kamyon dolusu fidan tükendi.

Etkinliğe Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Orman İşletme Şefi Mutlu Mercan da vatandaşlara elleriyle fidan verdi. Bodrumlular yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte vatandaşlar, dağıtılan ceviz, dut, harnup, hünnap, fıstık çamı, selvi ve biberiye fidanlarını almak için birbirleriyle yarıştı. Fidan dağıtılan kamyonun üzerinde dağıtım yapan görevliler vatandaşların talepleri karşısında sıkıntılı anlar yaşadı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Bodrum’da yeşilin korunacağına vurgu yaparak şunları kaydetti:

Bodrum yeşiliyle, mavisiyle beyazıyla ünlü bir yerdir. Formamız bile yeşil beyazdır. Yeşile katkı sağlamak için her zaman elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, doğayla barışık yaşamak için her türlü fedakarlığı sarf ediyoruz. Milas Orman İşletme Müdürlüğü ile Bodrum Orman İşletme Şefliği’mize “Bir fidan da sen dik” kampanyasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bodrum bu kampanyalar sayesinde yeşil kalmaya devam edecek.”

Bodrum Orman İşletme Şefi Mutlu Mercan ise içinde bulunduğumuz Ormancılık Günü ve Orman Haftası içinde gerçekleştirilen bu anlamlı kampanya ile ilgili şunları kaydetti:

Bodrum halkına ağaç ve doğa sevgisini aşılamak için fidan dağıtımı etkinliğindeyiz. Halkımızın ilgisi çok iyi. 5 bin 500 ceviz, dut, harnup, hünnap, fıstık çamı ve biberiye fidanları dağıtıyoruz. Biz orman fidanlıklarımızda orman doğasına uygun bitki ve ağaçlar üretiyoruz. Vatandaşlarımıza da bunların bilgilendirmesini yapıyoruz.”

Harnup, biberiye, ceviz ve dut fidanları alan Zeynep Koç isimli vatandaş “kampanyada emeği geçenlere teşekkür ederek “Bodrum içinde bir bahçemiz var, fidanları oraya dikeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA