'Bizi Ayırmaya Kimsenin Gücü Yetmeyecek'

Kalkınma Bakanı Elvan: 'Bu evin huzurunu bozdurmayacağız. Bu evde yangın çıkartmak isteyenlere, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere, ülkemizin istikrarını bozmak isteyenlere hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz' 'Biz birbirimizle kardeşiz, bizi kimse ayıramaz. Biz o kadar birbirimize sıkı bağlanmışız ki bizi kimsenin, Allah'ın izniyle, birbirimizden ayırmaya gücü yetmeyecektir'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 'Bu evin huzuru bozdurmayacağız. Bu evde yangın çıkartmak isteyenlere, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere, ülkemizin istikrarını bozmak isteyenlere hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz.' dedi.

Elvan, İçel Batüyanlılar Derneği üyeleriyle buluşmasında yaptığı konuşmada, bugünün 21 Mart olduğunu hatırlatarak, herkesin Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Şırnak ve İçel arasında fark olmadığını aktaran Elvan, devletin ve bayrağın 80 milyonun ortak değerleri olduğunu söyledi.

Aynı ailenin fertleri olunduğunu vurgulayan Elvan, 'Bu evin huzurunu bozdurmayacağız. Bu evde yangın çıkartmak isteyenlere, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere, ülkemizin istikrarını bozmak isteyenlere hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz.' diye konuştu.

Bakan Elvan, bugüne kadar bütün alçakça girişimlere rağmen bu birliğin bozulmadığını, bundan sonra da geleceğe hep birlikte sahip çıkılacağını ifade etti.

Halk oylaması süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Elvan, ekonomik ve siyasi istikrar istediklerini belirtti.

Elvan, halk oylamasının son derece önemli olduğunu ancak anayasa değişikliğine 'hayır' diyenlerin 18 maddenin içeriğine bakmadığını vurgulayarak, demokrasiyi daha da güçlendirecek bir değişiklik yaptıklarını dile getirdi.

Halk oylamasında 'hayır' demenin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile diğer bölücü terör örgütlerini sevindireceğine işaret eden Elvan, 'Çünkü bunlar Avrupa'da, dünyanın dört bir yanında hayır kampanyası yürütüyorlar.' değerlendirmesinde bulundu.

Elvan, Avrupa'da 'evet' kampanyalarına izin verilmediğini ancak 'hayır' kampanyası yapmak isteyenlere kapıların sonuna kadar açıldığının altını çizerek, şöyle konuştu:

'Bunlar bizim hayrımıza bir şey ister mi arkadaşlar? Biz birbirimizle kardeşiz, bizi kimse ayıramaz. Biz o kadar birbirimize sıkı bağlanmışız ki bizi kimsenin, Allah'ın izniyle, birbirimizden ayırmaya gücü yetmeyecektir. Milletimizin birliği, dirliği son derece önemli. Bizim başka gidecek bir vatanımız yok. Bizim burada kardeşçe, huzur içerisinde yaşamımızı sürdürmemiz lazım. Güçlenmemiz lazım ülke olarak. Büyümemizin daha hızlı bir şekilde devam etmesi lazım. Allah'ın izniyle bu referandum süreci, 16 Nisan'dan itibaren, sizlerin de güçlü desteğiyle, evet oyumuzla birlikte Türkiye'nin önü daha da açılacaktır.'

- Mardinlileri de ziyaret etti

Elvan, İçel Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaretinde yaptığı konuşmada da Mardin'in çok güzel bir şehir olduğunu vurgulayarak, bu kentin kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Terörün tamamen bitirilmesiyle Mardin'in çok daha güzel olacağının altını çizen Elvan, yatırımlarla kentin bir cazibe merkezi haline getirileceğini ifade etti.

Elvan, anayasa değişikliği maddeleriyle ilgili de bilgi vererek, değişiklikle uzlaşma kültürünün gelişeceğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, anayasa değişikliğiyle ilgili söylemleri nedeniyle eleştiren Elvan, 18 maddenin içeriğinin doğru öğrenilip aktarılması gerektiğini belirtti.

Elvan, bu düzenlemenin Türkiye Cumhuriyeti devletinin en önemli kazanımı olduğunu vurgulayarak, 'Bu düzenleme demokrasimizin ve milletimizin en önemli kazanımıdır. Yetkiniz artıyor. Hükümeti belirleme yetkisine sahip oluyorsunuz.' dedi.

Geçtiğimiz günlerde esnaf gezisi sırasında bir CHP'li vatandaşla karşılaştığını ve kendisine 'Yıllardan beri ben size hiç oy vermedim ama CHP Genel Başkanının neden 'hayır' dediğini anlamış değilim.' dediğini anlatan Elvan, 'Ben de anlamış değilim açıkçası.' diye konuştu.

Elvan, 15 Temmuz'da milletin demokrasiye ne kadar bağlı olduğunun görüldüğünü belirterek, toplumdaki birliktelik ve dayanışmanın daha da güçlendirilmesini istedi.

Kaynak: AA