Bitlis'te Nevruz Kutlamaları

Bitlis Medeniyet Platformu tarafından nevruz kutlamaları yapıldı.

Bitlis'te Nevruz Kutlamaları
Mahallebaşı semtinde düzenlenen etkinlik, nevruz ateşinin yakılmasıyla başladı.

Halat ve halay çekme oyunları, konser etkinliği ve tavuklu pilav ikramının yapıldığı programda Bitlis Medeniyet Platformu adına konuşan Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Cabir Durak, Nevruz Bayramının tüm insanlık için kardeşlik ve barışı hatırlatan bir bayram olduğunu söyledi.

Durak, “Nevruz birlik ve beraberlik bayramı olarak da bilinir. Dünyadaki birçok ülkeye mutluluk getiren nevruz, kadim ve saygın bir bayramdır. Bitlis Medeniyet Platformu olarak içinde bulunduğumuz sivil toplum kuruluşlarının (STK) katkılarıyla Nevruz Bayramını siz kıymetli kardeşlerimizle kutlama kararı aldık. Cennet vatanımızın kıymetini bilmeli ve özellikle bu güzel ülkemizi daha huzurlu bir şekilde çocuklarımıza hazırlamanın zamanı gelmedi mi? Bu baharı millet olarak sevgiyle, aşkla, sadakatle ve huzurla yaşamanın zamanı gelmedi mi? Özellikle coğrafyamızda oynanan oyunların, İslam bölgelerindeki akan kan ve gözyaşının durdurulma zamanı gelmedi mi? Türk’ü, Kürt’ü Laz’ı ve Çerkez’i bu güzel kardeşliği taçlandırmanın zamanı geldi. El ele tutuşup halaylar kurarak bunca oynanan oyunu bozmanın zamanı geldi. Bu baharı millet olarak beraber sahipleneceğiz. Bu baharın ümmetin yeniden dirilişine, ölü topraklara hayat veren Allah’ın kin, nefret, düşmanlık hırsıyla ölmek üzere olan kalplerimizi sevgiyle kardeşlikle yeniden diriltilmesine vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Programın sonunda nevruz dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve halat çekme yarışlarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Daha sonra ise Bitlis Arafhane Grubu tarafında yöresel türkülerin söylendiği bir konser düzenlendi.

Kaynak: İHA