Başkan Aydın, Basın Mensuplarıyla Buluştu

Belediye Başkanı Sami Aydın, kentteki yatırımları değerlendirmek için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri'nden basın toplantısı düzenleyen Aydın, Başbakan Binali Yıldırım'ın 19 Mart'ta düzenlenen mitingde Sivas ile ilgili müjdeler verdiğini hatırlattı.

TOKİ'nin yeni stat karşılığında eski stadın yerini aldığını belirten Aydın, 'Bu bölgedeki yapı yoğunluğunun fazla olması nedeniyle bu alanın yeşil alanlı bir meydana dönüştürülmesi noktasında taleplerimiz olmuştu. Gelinen noktada buranın Sivas'a yeşil alan olarak kazandırılması gerçekten şehrimiz adına çok büyük bir kazanım. İnşallah o meydanın altını da otopark yaptığımız zaman o bölgenin de otopark ihtiyacını karşılayacağız. Kızılırmak Projesiyle ilgili de çalışmalar her aşamasıyla devam ediyor. İnşallah daha da hızlanacak.' diye konuştu.

Aydın, yapılacak ve yapılması planlanan diğer çalışmalara da değinerek, şunları kaydetti:

'23 Mart'ta Sayın Ulaştırma ve Milli Eğitim bakanlarımız şehrimizi ziyaret edecek. Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve çok katlı yer altı otoparkı projemizin de temelini atacağız. Sivas merkez de çok ciddi bir otopark ihtiyacımız var. Bu anlamda Sivas için önemli önemli bir proje. Hem meydan olması bakımından önemli hem şehir merkezin de yaklaşık 800 araçlık bir otopark ihtiyacını karşılayacak olması bakımından önemli. 20 milyon civarında maliyeti olan bir proje. Kış döneminde yoğun çalıştık bu projeyle alakalı, kazık sistemleri hafriyatı tamamlandı inşallah perşembe günü de temeli atacağız. Hedefimiz bu yıl içerisinde kasım ayı itibarıyla da projeyi tamamlamak. Sivas'ımız inşallah daha iyi olacak. 16 Nisan da yeni nesillerimiz adına bir milat olacak.'

Kaynak: AA