Başkan Alemdar Kızılcıklı Mahallesine Misafir Oldu

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması ile ilgili vatandaşları bilgilendirme çalışmaları kapsamında AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ile birlikte Kızılcıklı Mahallesine misafir oldu.

Başkan Alemdar Kızılcıklı Mahallesine Misafir Oldu
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, yıllardır siyaseti takip etmiş, siyasete yön vermiş, önderlik etmiş büyüklerle aynı çatı altında olmaktan ve aynı amaca hizmet etmekten dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Başkan Alemdar, referandum sonucunun evet olması halinde tüm dünyayı daha güçlü bir Türkiye’nin beklediğini ifade ederek gerçekleştirdiği mahalle ziyaretinde süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mevcut sistemdeki eksiklikler ile iki başlı yönetim modelinin bu güne kadarki aksaklıklarını tarihten örneklerle açıklayan Alemdar, “Milletin verdiği kararı beğenmeyen birileri iki başlılığın yaratmış olduğu zafiyetten faydalanarak bir anda düğmeye bastılar ve hemen darbe yaptılar. Bu ülkenin başbakanını milletin gözünün içine baka baka idam ettiler” dedi.



“Ne itleri ne de atları bizi korkutur”

Milletin egemenlik gücünü daha da kuvvetlendirmek için Cumhurbaşkanlığı sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirten Alemdar, Avrupa Birliğinin bu süreçteki tutumuna da değindi. Alemdar, “Bir sistem değişikliğine gidiyoruz. Buna karar verecek olan milletimiz ama ne hikmetse ses Avrupa’dan çıkıyor. Avrupa ayağa kalkıyor. Daha dün PKK’nın, DHKPC’nin her türlü propagandasına müsaade eden, FETÖ’cülere kucak açan Almanya bu ülkenin bakanına neden müsaade etmiyor. İfade özgürlüğü temeli üzerine inşa edilen Avrupa, çifte standart diplomasi davranışlarıyla çökmüştür. Bu ülkede birlik ve beraberlik olduğu müddetçe onların ne itleri ne de atları bizi korkutur” diye konuştu.



“Milletimiz üzerine düşen görevi yerine getirecektir”

Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’ye yeni ufuklar açacağını ve büyük faydalar sağlayacağını belirten AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, Milliyetçi Hareket Partisinin bu süreçte vermiş olduğu destekten dolayı AK Parti adına teşekkür etti. Türkiye’deki sistemin 15 Temmuz’da tıkandığını hep birlikte gördüklerini belirten Çelik, hain darbe girişiminden sonra bu sistemin bir an önce değişmesi için görüş birliğine varıldığını ve ortak mutabakat çerçevesinde anayasa değişikliğinin milletin kararına sunulduğunu söyleyerek, “Bütün engellemelere rağmen milletvekillerimiz görevlerini yerine getirdi. Şimdi milletvekillerimiz dedi ki yeter karar da söz de milletindir. İnşallah 16 Nisan’da bu aziz millet üzerine düşen görevi yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA