Başkan Akyürek Açıklaması '16 Nisan, 15 Temmuz Ruhunun Anayasaya Yansımasıdır'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İlçe Buluşmalarına Derbent’te devam etti. Yoğun katılımla gerçekleşen program, 15 Temmuz ihanet girişimine karşı milletin direnişini anlatan klip ve Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir Belediyesinin Derbent’e yaptığı yatırımları anlatan tanıtım filmi ile başladı.

Başkan Akyürek Açıklaması '16 Nisan, 15 Temmuz Ruhunun Anayasaya Yansımasıdır'
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Yeni Büyükşehir Yasasının büyük bir devrim olduğunu belirterek, ilçelerin daha önce hayal bile edilemeyen yatırımları almaya başladığını söyledi.

Yasanın bütün Türkiye’ye mahalli bir güzellik ve neşe verdiğini kaydeden Acar, yasayı en güzel uygulayan belediye olan Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

"Konya, her alanda çağ atladı”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın son 10 yılda eksiklerini tamamlayarak adeta bir Konya daha olduğunu, her alanda yaşanan gelişimde; istikrarın, AK Parti iktidarının, koalisyonsuz hükümetlerin, Türkiye’de ekonomik yükselişin yansımasını gördüklerini dile getirdi. Yeni yasa sonrası Derbent ilçesine 19 milyon liralık yatırım yapıldığını ve yatırımların artarak devam ettiğini belirten Başkan Akyürek, “Derbent, Konya ile bütünleşiyor. Konya merkezde kalabalıklaşan nüfus ilçelere kaymaya başladı.

Derbent’te yapılan yatırımlarla da burayı cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. İlçelerimizde göçü tersine çevirmemiz gerekiyor. Derbent, bunu ilk başaracak ilçelerimizden birisi” dedi.



“Yeniden büyük Türkiye’yi kuracağız”

Konuşmasında 15 Temmuz’da yaşanan ihanete ve referandum öncesi ülkemize yönelik yapılan saldırılara da değinen Başkan Akyürek, “15 Temmuz’da neredeyse ülkemiz bölünme, iç savaş ve işgal tehlikesi altına girdi. Türk tarihinde ilk defa millet ayağa kalktı. İlk defa silahlı bir kalkışma millet eliyle durduruldu. Şimdi 15 Temmuz’un intikamını 16 Nisan’da anayasa değişikliğinde hükümeti başarısız kılarak almak istiyorlar. Aslında 16 Nisan’daki anayasa değişikliği 15 Temmuz ruhunun anayasaya yansımasıdır. Çünkü milletimiz birlik ve beraberlik içinde güçlü bir liderlikle geleceğe yürümek istiyor. Tarihi mirasımıza elbette sahip çıkacağız. Yeniden büyük Türkiye’yi kuracağız. Bunun da dönüm noktalarından birisi 16 Nisan’da ‘Evet’te birleşmek olacak” şeklinde konuştu.

Derbent Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, muhtarlar, AK Parti il ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile vatandaşların katıldığı programın sonunda, ilçeyle ilgili talebi olanların talepleri alındı.
Kaynak: İHA