Bakan Kılıç Açıklaması Ankara'ya Yeni Stat İçin Düğmeye Bastık

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkılıp, yerine yapılması planlanan yeni stadyuma ilişkin, “Başkent’te yeni stadyum yapacağız. Başkent’in tam ortasında yapacağımız bu stadyum sadece bir stadyum değil, aynı zamanda bir spor merkezi olacak. İnşası ile ilgili düğmeye basmış durumdayız. Ankara’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bakan Kılıç Açıklaması Ankara'ya Yeni Stat İçin Düğmeye Bastık
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik yerleşkesinde öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmada dün İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Futbol Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’ya yapılması planlanan yeni stat ile ilgili konuyu nihai olarak açıkladığını hatırlatarak, “Dolayısıyla bunu buradan biz bir kez daha hatırlatalım; önümüzdeki dönem içerisinde artık Ankara’da 19 Mayıs Stadyum’unun mevcut yerinde diğer 30 küsür stadyumun inşaatından edindiğimiz tüm tecrübeyi kullanıp, Başkent’te yeni stadyum yapacağız. Başkent’in tam ortasında yapacağımız bu stadyum sadece bir stadyum değil, aynı zamanda bir spor merkezi olacak. İnşası ile ilgili düğmeye basmış durumdayız. Ankara’ya hayırlı uğurlu olsun" açıklamasını yaptı.

“KAPASİTESİ, 45 BİN OLARAK BELİRLENDİ”

Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nun arazisi üzerine 45 bin kapasiteli yeni stadyumun yapılması için düğmeye basıldığını kaydeden Kılıç, yeni stadyuma ilişkin şu detayları paylaştı:

“Kapasitesi 45 bin olarak belirlendi. Mimari açıdan bizim geleneksel mimarimizi yansıtacak. Aynı zamanda taş bir yapının yansıması da olacak. Bir diğer unsur da Ankara’nın merkezi, metro ulaşımına çok yakın, kara ulaşımının tam merkezi, Gençlik Parkı’nın doğal yapısının bir uzantısı ve aynı zamanda yanında Ankara Spor Solonu’yla beraber de ciddi bir çekim merkezi olacak.”

“ÖRNEK BİR STAT OLACAK”

Stadyum yapmanın ciddi masrafları olduğununa değinen Kılıç, “Bazıları diyor ki; ’hemen şuraya yapalım, buraya yapalım’ ama bu kolay bir iş değil. Bunun bir de sonrası var. Yaptığınız bir spor tesisinin en iyi şekilde değerlendirilmesi, onun gerekli maddi anlamda finansmanının sağlanması için gereken çalışmalar var” ifadelerini kullandı.

Stadyumun “örnek bir stat” olacağına da işaret eden Kılıç, “Ankara’da sporla ilgili ne arasanız artık o yeni stadyumun içinde ve çevresinde bulacaksınız. Ankara’nın spor merkezi olacak ve bütün 14-15 yıllık tecrübenin bir araya geldiği bir yapı olacak“ şeklinde konuştu.

(Selçuk Böke - Burak Altun / İHA)
Kaynak: İHA