Bağcılarlı Girişimci Kadınlar Sertifika Aldı

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nin 400 kursiyeri, 'KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası' aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda sertifika töreni düzenlendi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, burada yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa 50'den fazla branşta meslek edindirme eğitimleri verdiklerini ifade etti.

Yaklaşık 2 bin kadın kursiyerin meslek eğitimi aldığını belirten Çağırıcı, 5 Ekim 2016’da İŞKUR ile ortaklaşa yürüttükleri proje çerçevesinde açtıkları kursa 133 kursiyerin devam ettiğini kaydetti.

Çağırıcı, “2011-2016 yılları arasında İŞKUR ile açtığımız 43 kursa 796 kursiyer katılırken, 774 kursiyer mezun oldu. 2016 -2017 yeni dönemde açtığımız 6 kurs ile toplam 49 kursa 929 kursiyer katılmış oluyor” ifadelerini kullandı.

KOSGEB İstanbul İkitelli Müdürü Özay Cebeci de belediyelerin artık sadece altyapı, çöp, çamur ve çukur işlerine değil, sanatsal ve yaygın eğitim çalışmalarına da destek verdiklerini bildirdi.

Cebeci, Bağcılar Belediyesi'nin adeta 'girişimci fabrikası' gibi çalıştığına, yaklaşık 400 girişimci kadının eğitime tabi tutulduğuna dikkati çekerek, kursiyerlerin kurulan güzel işletmelerle KOSGEB’den destek alacaklarını belirtti.

Belediyelerin, İŞKUR müdürlüklerinin girişimcilik çalışmasına omuz verdiklerini aktaran Cebeci, 'Yeni işletmeler kuracaksınız. Unutmayınız ki hangi ölçekte işletme kurarsanız kurun işletmelerinizde pazarlama odaklı bakış açısıyla daima dinamik yapı kurmayı ihmal etmeyin. Türkiye olarak en kaliteli ürünleri üretebiliyoruz. 'Sen pekmezi iyi yap, sinek Bağdat’tan gelir' diye bir ifade var. Bu söz artık 'out' oldu. Siz pekmezi ne kadar kaliteli iyi yapsanız yapın artık sinek Bağdat’tan gelmiyor. Türkiye olarak tekstilin en kalitelisini üretiyoruz. Dünyayı giydiriyoruz, büyük markalara üretim yapıyoruz. Hamaliyesini çekiyoruz ancak kaymağını başkaları yiyor.' değerlendirmesini yaptı.

Cebeci, dünya çapındaki çok uluslu şirketlerin ülke ekonomilerinin üzerinde ekonomileri olduğuna işaret ederek, 'Dünyaya kahve satan zincirler var. Oysa bizim kültürümüze özgü kahvemiz ne kadar leziz. Ne güzel lezzetlerimiz ve değerlerimiz var. Hangi hamburger veya pizza köftemizin ve Giresun pidemizin eline su dökebilir. Değerlerimizi doğru ticarileştirme ve pazarlamak zorundayız. Pazarlamayı ihmal etmemeliyiz. Daima müşterileriniz arzu ve taleplerini kontrol eden bakış açısıyla güzel işletmeler kuralım.' ifadelerini kullandı.

İŞKUR Başakşehir Hizmet Merkezi Müdürü Köksal Tanış ise 2016’da Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile toplam 540 kişilik sözleşme imzaladıklarını kaydetti.

Programda kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA