Bafra'da Konservatuvara Kavuştu

Samsun’un Bafra ilçesinde hayırsever bir vatandaşın hibe ettiği bina konservatuvar binası yapıldı.

Bafra'da Konservatuvara Kavuştu
Merhum gazeteci-yazar Hüseyin (Hacıbaşıoğlu) Baş anısına eşi Nevenka Baş’ın Bafra Belediyesine hibe ettiği konservatuvar binasının açılışı yapıldı.

Bafra Belediyesi Konservatuvar açılışına Nevenka Baş, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, sanatseverler ve vatandaşlar katıldı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada, “Öncelikle 2013 yılında kaybettiğimiz merhum gazeteci yazar Hüseyin Baş’ı rahmetle anıyorum. Saygıdeğer eşi Nevenka Baş hanımefendiye bu yüksek duyarlılığı, sanatsever anlayışı ve hibesi için Bafralılar ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Baframıza bir konservatuvar kazandırmak çok istediğimiz bir hizmetti. Baframızın tarihinde sanata ve sanatçıya büyük önem verilmiştir. Bugünde başta Bafra Musiki Cemiyetimiz, sanatçılarımız, gazeteci ve yazarlarımız, edebiyatçılarımız ile bu devam etmektedir. Daha ilerilere taşımamız gerekmektedir. Büyük Önder Atatürk ’Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözüyle sanatın büyük önemini vurgulamıştır. Biz de bu anlamda önemli adımlardan bir adımı Nevenka Baş hanımefendinin duyarlılığı ile atmış olduk. Bu açılış organizasyonumuzda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Şahin’in konuşmasının ardından protokol tarafından Hüseyin Baş Hacıbaşıoğlu Kültür ve Sanat Merkezinin açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA