Ayvalık'ta Nevruz Bayramı Kutlamaları

Ayvalık'ta 2 bin fidan toprakla buluştu.

Ayvalık ilçesinde, Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında 2 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, 150 Evler Mahallesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 21 Mart Nevruz Bayramı’nın yıllardan beri baharın müjdesi olarak kutlandığını hatırlattı.

Kendilerinin de bu geleneği yaşatmak adına 'Geleceğe yönelik bir fidan da sen dik' sloganıyla fidan dikme etkinliği düzenlediklerini belirten Kaymakam Nazlı, şunları kaydetti:

'İlk etabını 150 Evler Mahallemizde ikinci etabını da hastanemizin bahçesinde gerçekleştirdik. Nevruz ile birlikte baharın gelişi, tabiatın canlanışı, yeryüzündeki tüm varlıklar için bir enerji kaynadığıdır. İnşallah bu canlanma ile birlikte ilçemizde güzel bir olguyu yakalar ve bunu bir fırsata çevirebiliriz diye ümit ediyorum.'

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise, Nevruz’un insanın içini ısıttığını vurgulayarak, 'Nevruz ile birlikte bahar geliyor. Doğa yeşeriyor. Nevruz da bunun bir kutlamasıdır. Türklerin geçmişten gelen bir geleneğidir. Nevruz tekrardan yaşamın başlaması demektir. Baharın geldiğinin müjdecisidir. Bizler için çok önemlidir.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2 bin fidanın dikimi yapıldı.
Kaynak: AA