Aliağa'da Duygulandıran Çanakkale Programı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümü nedeniyle, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi düzenlenen anma etkinliği yoğun ilgi gördü.

Aliağa'da Duygulandıran Çanakkale Programı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümü Aliağa’da unutulmadı. Etkinlikler kapsamında, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonunda bir etkinlik düzenlendi.

Program başlamadan önce katılımcılar, etkinliğin sponsoru olan Es Group’un okula armağan ettiği 15 Temmuz Şehitler Köşesini ziyaret ederek şehitleri yad etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan okul müdürü Mehmet Sıtkı Arı, Çanakkale Zaferinin önemine değinerek, "18 Mart vatan topraklarımızı hayatları pahasına koruyan, şehit olan yüzlerce canımızı bir kere daha hatırladığımız, onlara minnet ve şükran duygularımızı sunduğumuz bir gündür. Bu ülke üzerinde rahat ve söz sahibi bir şekilde yaşayabilmek için milletimiz büyük fedakarlık göstermişlerdir. Birçok defa vatanımız düşman askerlerince işgal edilmeye yağmalanmaya çalışılmış ancak atalarımızın vermiş olduğu insanüstü gayret sebebi ile bu topraklar hür ve bağımsız kalabilmiştir” dedi.



Öğrencilerden duygulandıran orotoryo

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ise, “Şehitlik, bizim evlatlarımıza bizim canlarımıza yakıştığı kadar başka hiçbir toplum çocuklarına yakışmıyor. Şehitlik bu milletin evlatlarına laik görülmüştür. Geçmişten günümüze kaybettiğimiz demiyorum, şehitlik kaybedilmez kazanılır, kazandığımız bütün şehitlerimizi rahmet ve milletle anıyorum” şeklinde konuştu.

Ayrıca programı izleyenler arasında Şehit Gökhan Çakır ve Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in anne ve babaları da yer aldı. Şehit anneleri, programı izlerken zaman zaman duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına boğuldu. Program, öğrenciler tarafından sahnelenen ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı oratoryo ile son buldu. Çanakkale Savaşında yaşanan zorlukların, ayrılıkların, fedakarlıkların duygusal bir temayla anlatıldığı oratoryoyu izleyen Aliağa protokolü ve vatandaşlar, zaman zaman duygu dolu anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı. Programın bitiminde ilçe protokolü programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tek tek kutladı. Törenin edilen dualarla sona ermesinin ardından okul bahçesinde şehitlerin anısına lokma döküldü.

Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmed Ali Özkurt, Garnizon Komutanı Gökhan Çopur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Es Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Demirbaş, Petkim İş Destek Genel Müdür Yardımcısı KhaligMustafayev, Kırkpınar Genel Müdürü Fatih Fil ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA