AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı Açıklaması

'Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet bizim kırmızı çizgimizdir'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ''Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet bizim kırmızı çizgimizdir'' dedi.

Yazıcı, bir otelde down sendromlu çocuklarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, down sendromlu çocukları önemsediklerini söyledi.

AK Parti'nin faaliyetlerinin merkezinde insan olduğunu belirten Yazıcı, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla hareket ettiklerini anlattı.

İnsanı gözetmeyen hiçbir faaliyette başarılı olunamayacağını ifade eden Yazıcı, ''Bizim her alanda sağladığımız kazanımlarımızın ardında bu bakışımız var. Her şeyde insanı merkeze alarak şekillendiriyoruz'' dedi.

Herkesin Nevruz Bayramı'nı kutlayan Yazıcı, şöyle devam etti:

''Biz büyük bir ülkeyiz. Ortak vatanımız var. 780 bin kilometrekare, 80 milyon nüfusumuzla bir vatanız. Her vatandaşımızın 780 bin kilometrekare vatan toprağında eşit pay hakkı var. İştirak halinde mülkümüzdür vatan. Her birimizin eşit alanda pay sahipliğimiz vardır. Bayrağımız dünyanın en güzel bayrağıdır. Kırmızı beyazdan oluşup içerisinde hilal ve yıldız var. Kırmızı renk toprağı vatan yapan, şehitlerin kanını temsil ediyor. Yıldız da her şehidimizi temsil ediyor. Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet bizim kırmızı çizgimizdir. Bu değerler hepimizindir.''

Türkiye'nin büyük hedeflerinin olduğuna işaret eden Yazıcı, ''Dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına erişmiş bir Türkiye, milli geliri 25 bin dolar düzeyine oluşmuş bir Türkiye, pek çok markaya sahip bir Türkiye hedefliyoruz.' diye konuştu.

Hayati Yazıcı, sözlerini, 'Bu hedefe varmak için yönetim aksının, şemasının daha tempolu, güçlü, yürümemize, üretmemize, kapasitemizi arttırmamıza, milletimize hizmet etmek için düzenlemeler yapıyoruz. Birbirimizi çok sevelim. Sevmenin hiçbir maliyeti yoktur. Husumetleri bir kenara bırakalım, ilişkilerimizi hep kontrol ederek, bardağın hep dolu tarafına bakalım.'' diye tamamladı.

Yazıcı, daha sonra Kırklareli Valiliğini ziyaret etti.
Kaynak: AA