ADAP, Referandumda 'Evet' Oyu Verecek

Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP), referandumda 'evet' oyu verecek.

ADAP Dönem Başkanı Hakan Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, 26 sivil toplum kuruluşunca oluşturulan platformun mart ayı olağan toplantısını Gazipaşa'da gerçekleştirdiklerini belirtti.

Referandum sürecinde yaşanan gelişmelerin, siyaset tarihimizin en kritik dönemlerinden birine şahitlik etmekte olduğumuzu gösterdiğini kaydeden Şimşek, 'Öyle ki, batılı siyasetçiler, batı medyası ve uluslararası örgütlerin 'Hayır' cephesine destek olduklarını ibretle ve hayretle izliyoruz. Aynı şekilde, terör örgütlerinin, darbeci ve vesayetçi anlayışın temsilcilerinin de 'Hayır' cephesinde omuz omuza milli iradeyi etkilemeye çalıştıklarını da izliyoruz.' ifadelerini kulandı.

Hayır' kampanyası yürütenlerin, halkın iradesine ve tercihlerine güvendiklerinden ve çıkan sonuca saygı duyacaklarından da emin olmadıklarını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

'Tarih boyunca milletimiz statükonun hep karşısında olmuştur. Bu referandumda da aynı sağduyu ile hareket edeceğinden şüphemiz yoktur. Bu gerçekler doğrultusunda, referandum sürecinin en başında ortaya koyduğumuz duruşla her türlü statüko ve vesayetin karşısında, 'evet' tarafından irademizi ortaya koyduğumuzu ve platform olarak milli iradeye sahip çıkma noktasında inisiyatif aldığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.'

Kaynak: AA