Acıbadem Altunizade Hizmete Sunuldu

Acıbadem Sağlık Grubu’nun 22. hastanesi olan Acıbadem Altunizade hizmete sunuldu.

Acıbadem Altunizade Hizmete Sunuldu
14 Mart 2017’de hasta kabulüne başlayan hastane, dünyada ilk kez 3 farklı ileri tanı yönteminin kullanıldığı 3’lü Hibrit Ameliyathane Sistemi ile dikkat çekiyor. Türkiye’nin ilk kez tanışacağı Gamma Knife ICON ve Robot Kollu Anjiyo gibi ileri tanı ve tedavi teknolojilerine de sahip olan hastane ayrıca Onkoloji, Beyin Cerrahi, Hücre Tedavi ve Robotik Cerrahi gibi birçok merkezi bünyesinde bulunduruyor.

Kapı kolları kendi kendini dezenfekte edebilme özelliğine sahip

İstanbul’un Altunizade semtinde hizmete sunulan hastane, 98 bin metrekare kapalı alan, 350 yatak kapasitesi, 18 ameliyathane, 75 yoğun bakım yatağı ve 550 araçlık otopark kapasitesine sahip. Sağlık turizmi için çekim merkezi olması planlanan hastanede uluslararası hastalar için bir Health Point merkezi konumlanarak; bekleme alanları, transfer hizmetleri gibi pek çok hizmet sunulacak. Meme Sağlığı Merkezi, Omurga Sağlığı Merkezi, Nörolojik Bilimler Merkezi, Nöroradyocerrahi Merkezi ve Göz Kliniği gibi merkez ve poliklinikte; muayene, teşhis ve tedavi aynı yerde planlanıp uygulanacak ve hastalar kısa zamanda hizmet almış olacak.

Hijyen standartlarını sağlayacak tedbirler hastanede, hasta odalarının kapı kolları ise ellerden bulaşabilecek mikropların enzimlerini bozarak kendi kendini dezenfekte edebilme özelliğe sahip. Ayrıca Türkiye’de ilk kez, ameliyathanede konumlanan özel bir tedarik alanı ile gerekli tıbbi malzeme ve cerrahi setler, doğrudan ameliyathaneye hijyenik bir alandan geçirilerek servis ediliyor. Ameliyathanede kullanılan cerrahi setlerin, steril depoya dönüşüne kadar olan döngünün takibi ise özel bir yazılımla sistemsel olarak yapılıyor. Ultraclean sistemi sayesinde ise ameliyathaneler 34 kat daha temiz bir havaya sahip oluyor.

Onkoloji Merkezi

Kanser hastalarının her türlü ihtiyacına yönelik hizmet verecek şekilde konumlanan Onkoloji Merkezi’nde, cerrahi onkoloji, tıbbi onkoloji ve radyasyon onkolojisi alanında tüm onkoloji tedavileri ileri tıbbi yöntem ve teknolojilerle gerçekleştiriliyor. Merkezde, beyin tümörlerinin tedavisinde kullanılan Gamma Knife ICON, tüm vücut tümörlerinin tedavisinde kullanılan Truebeam ve 360 derece dönerek görüntü alma özelliğiyle tedavi yapabilen Tomoterapi gibi radyoterapi cihazlarıyla hizmet veriliyor.

3’lü Hibrit Ameliyathane Sistemi

Dünyada ilk defa, üç farklı teşhis ünitesini (3 Tesla MR, 128 kesitli Sliding CT, Robotik Kollu Anjiyo) ameliyathane ortamında bulunduran ve üç ameliyathane ile bağlantılı olan hibrit operasyon sistemi kullanılacak. Bu yapı sayesinde beyin cerrahisi, kardiyovasküler cerrahi, ortopedi, KBB (Yüz ve Çene cerrahisi) gibi alanlarda yapılan ameliyatlar sırasında, hastadan görüntü alınarak operasyona yön verilmesi sağlanacak. Böylece tedavinin başarı oranı da artmış olacak.

Yoğun Bakım Ünitesi

Alt yapısı, ileri teknoloji donanımı ve 75 yatak kapasitesiyle hizmet verilecek yoğun bakım üniteleri; Yenidoğan (23), Çocuk (14), Koroner (8), KVC (7) ve Genel Yoğun Bakım (23) olarak ayrılıyor. Hasta yakınları için bekleme, bilgilendirilme ve dinlenme alanlarına sahip yoğun bakım ünitelerinde, internet erişimli bilgisayarlı çalışma ortamı da bulunuyor. Ayrıca, Yenidoğan Yoğun Bakım Bölümü’nün içerisinde annelerin bilgilendirileceği Anne Eğitim Salonu da mevcut.

Çocuk Kliniği

Hastane, küçük bir çocuk hastanesi gibi hizmet verecek kapsamlı bir çocuk kliniğine de sahip. Girişi yetişkin girişlerinden ayrı tutulan klinikte, hasta çocuklarla sağlıklı çocuklar için farklı bekleme alanları mevcut. Çocuk Kliniği’nde, çocuk hastalıkları için gerekli yan dal tıbbi branşlar bulunuyor. Ayrıca çocuklara özel KBB Polikliniği ile Çocuk Diş Sağlığı Merkezi de hizmet veriyor. Acil serviste de yetişkinlerden ayrı tutulan çocuk gözlem alanı oluşturuldu.

Acil Servis

Hastanenin Acil Servisi’nde tüm hizmetler, hava ve kara ambulansları ile acil müdahale ve ayaktan acil müdahale ihtiyaçlarına cevap verecek. Acil serviste, dekontaminasyon, canlandırma, acil müdahale, radyolojik görüntüleme, gözlem odaları ve acil operasyon gerektiren durumlar için de ameliyathane bulunuyor.
Kaynak: İHA