'6. Erzurum Kariyer Ve İstihdam Fuarı'

Erzurum Valisi Azizoğlu: '(Cazibe Merkezleri Programı) Sadece bize başvuru yapan firma sayısı 130. Doğrudan Kalkınma Bankasına başvuran firmalar da var. Biz, Organize Sanayi Bölgesinde hazırladığımız arsaların tahsis işlemlerini yapacağız. Kalkınma Bankasının açtığı krediyle de bu firmaların fabrika inşaatlarına başlayacağız. İnşaatları 1 yılda tamamlamayı planlıyoruz' 'Amacımız Erzurum'u Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük sanayi şehri haline getirmek'

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Cazibe Merkezleri Programı'na başvurularla ilgili, 'Sadece bize başvuru yapan firma sayısı 130. Doğrudan Kalkınma Bankasına başvuran firmalar da var. Biz, Organize Sanayi Bölgesinde hazırladığımız arsaların tahsis işlemlerini yapacağız. Kalkınma Bankasının açtığı krediyle de bu firmaların fabrika inşaatlarına başlayacağız. İnşaatları 1 yılda tamamlamayı planlıyoruz.' dedi.

Azizoğlu, Valilik'te düzenlediği basın toplantısında, Erzurum'da bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Kariyer ve İstihdam Fuarı'nın 29-30 Mart tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası iş birliğiyle düzenlenen fuarın bu yılki sloganının 'Bu Fuarda İş Var' şeklinde belirlendiğini dile getiren Vali Azizoğlu, işverenler ve yatırımcıları etkinliğe davet etti.

Azizoğlu, fuarda Erzurum'a ait yöresel ürünlerin tanıtımının da yapılacağını, yatırımcıların Erzurum'daki üretim hakkında fikir sahibi olacağını dile getirdi.

Erzurum'un sanayide istenilen yerde olmadığını belirten Azizoğlu, 'Erzurum hak ettiği pozisyonda değil. Amacımız Erzurum'u Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük sanayi şehri haline getirmek. Bu fuarlarda halka tanıtım, bilinçlendirme, toplumu bu konuya hazırlama, müteşebbis ruhu canlandırma, ilimize yatırım yapmak isteyen yatırımcılara imkanlar sunma ve bölgemizi sanayi bölgesi haline getirmek için çalışmaktır.' dedi.

- Erzurum'a 2 milyar dolarlık yatırım

Cazibe Merkezleri Programının da fuarda tanıtılacağını ifade eden Azizoğlu, program kapsamında Erzurum için kendilerine 130 firmanın 2 milyar dolarlık yatırım başvurusu yaptığını bildirdi.

Azizoğlu, yurt dışından da başvurular geldiğine işaret ederek, 'Erzurum'un geleceğin önemli bir sanayi şehri olacağına inanıyorum. Kalkınma Bankası müracaatları incelemeye başladı. Sadece bize başvuru yapan firma sayısı 130. Bize başvurmayıp da doğrudan Kalkınma Bankasına başvuran firmalar da var. Biz, Organize Sanayi Bölgesinde hazırladığımız arsaların tahsis işlemlerini yapacağız. Kalkınma Bankasının açtığı krediyle de bu firmaların fabrika inşaatlarına başlayacağız. İnşaatları 1 yılda tamamlamayı planlıyoruz.' diye konuştu.

Nitelikli iş gücünü artırmak için Organize Sanayi Bölgesi'nde mesleki ve teknik lise yapılacağını belirten Azizoğlu, şunları kaydetti:

'Erzurum'da yatırım yapacak firmalar... onların iş kollarıyla ilgili bölümler de açılacak. Bu eğitimi Milli Eğitim Bakanlığı üstlenecek. Bize başvuran firmaların çoğu, orta ve yüksek teknolojiyle üretim yapacak firmalar. Bunlar için de kalifiye elemana ihtiyaç var. Bu noktada da mesleki ve teknik okullarımızın bu dallarda eğitim yapmasını, fabrikadaki teknik adamların da ders vermesini planlıyoruz.'

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Recep Demir de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenecek fuarda iş gücü arzıyla iş talebinin buluşturulacağını, fuara 67 firmanın katılacağını söyledi.
Kaynak: AA