21 Mart Down Sendromu Farkındalık Gününde Çocuklar Ata Bindi

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Beylikdüzü Belediyesi, down sendromlu çocuklara at binme etkinliği düzenledi. Programa çocuklar aileleriyle birlikte katıldı.

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Gününde Çocuklar Ata Bindi
Beylikdüzü Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü vesilesiyle düzenlediği programda down sendromlu çocukları at binme etkinliğinde bir araya getirdi. İlk defa ata binen çocuklar heyecanlı anlar yaşarken yaşadıkları mutluluğa aileleri de ortak oldu. Eğitmenler gözetiminde atlara binen çocuklar hem eğlendi hem de heyecanlı anların tadını çıkardı.

“Bir güne özel değil her gün anmamız gerekiyor”

Down sendromlu çocuklar için farkındalık oluşturduklarını dile getiren Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ali Onur Baştuğ, “Burada 21 Mart Down Sendromu Gününe özel bölgemizde bizde kayıtlı olan down sendromlu çocuklarımızı aileleriyle birlikte Beylikdüzü’nde at çiftliğine getirdik. Burada çocuklarımız atlara biniyorlar. Farkındalık oluşturmak adına çocuklarımızı kışın son günlerinde iyi bir havada atlara biniyorlar. Bugün bu çocuklarımızın günü ve bu çocuklarımızı sadece bir güne özel değil yılın her gününde anmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA