Yozgat Tol Çarşı'da Restorasyon Çalışması Başlayacak

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehrin merkezinde 30 yıldan beri mezbelelik bir görünüme sahip olan Tol Çarşı'da bakım onarım çalışmalarının sürdüğünü tarihi bölümünde ise restorasyon çalışmalarına 1 Nisan'da başlanacağını söyledi.

Tol Çarşı'da yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tol Çarşı'yı Yozgat'ın merkezine saplanmış bir hançere benzetti.

Tol Çarşı'nın mezbelelik bir görünüme sahip olduğuna dikkati çeken Arslan, 'Tol Çarşı kötü niyetli insanların mekanı haline gelmiş. Her köşesinde birtakım insanların geleni geçeni rahatsız ettiği, şehrin merkezine saplanmış bir hançer burası. 30 yıldır kimse el vurmamış buraya. Biz burayı toparlamak istiyoruz.' dedi.

Arslan, bir kısım esnafın burada olumuz şartlarda hizmet vermeye çalıştığına değinerek şöyle konuştu:

'Biz öncelikli olarak 1980'li yıllarda yapılan bölümde zemin katı Tol Çarşı ve Büyük Cami etrafındaki esnaflarımız için hazırladık. Sonrasında da diğer katlarda da çalışmalar yapacağız. Burasını bütün vatandaşların rahatlıkla gelip gideceği, alışverişini yapabileceği bir hale getiriyoruz. Diğer tarihi bölümle karıştırılmaması için burasına 'Beyaz çarşı' ismini vereceğiz. Ayrıca Zabıta Müdürlüğümüzün bir kısmını da buraya getireceğiz.'

Çarşının tarihi bölümüyle ilgili projenin hazırlatılıp ihalesinin yapıldığını aktaran Arslan, 1 Nisan'dan itibaren restorasyon çalışmalarının başlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA