Yaşlılardan Anıtkabir Ziyareti

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kutlama programı kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Hizmet Merkezi üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti.

Yaşlılardan Anıtkabir Ziyareti
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği “Yaşlılar Haftası” kutlama programı çerçevesinde Yaşlılar Hizmet Merkezi’ne üye 35 kişilik grup Anıtkabir’e gitti.

Ziyaret programı kapsamında Yaşlılar Hizmet Merkezi üyelerinden oluşan grup ilk önce Atatürk’ün anıt mezarı önünde saygı duruşunda bulunarak, mozoleye çelenk koydu. Daha sonra Anıtkabir müzesini gezen grup, ilk önce Atatürk’ün kullandığı kıyafetler, eşyalar ve özel objelerin yer aldığı bölüme büyük ilgi gösterdi. Müzede yer alan Atatürk’ün Anafartalar Grup Komutanı olarak en önemli cephelerine komuta ettiği Çanakkale Savaşı’nın temsili olarak canlandırıldığı bölüm rehber eşliğinde gezildi.

Sergide bulunan, Atatürk ve döneminde yaşanan gelişmeler ile ilgili materyalleri de büyük bir dikkatle inceleyen ziyaretçiler, son olarak Atatürk’ün kütüphanesinin yer aldığı 3 bin 400’ün üzerinde farklı dillerde yazılmış kitabı da bir arada görme fırsatı buldu.
Kaynak: İHA