Vali Çakacak Nevruzu Kutladı

İçel Valisi Özdemir Çakacak, nevruz dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Çakacak, yayımladığı mesajında, nevruzun yüzyıllardır yeryüzünde sevginin, bolluğun ve bereketin sembolü olduğunu belirtti.

Dünyada en köklü medeniyetlerin başında gelen Türk kültürünün, geleneklerini, milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde yansıtan bayramların, barışın, dayanışmanın ve yardımlaşmanın fırsatı olarak gördüğünü ifade eden Çakacak, mesajında şunları kaydetti:

'Milletimiz, insanlar arasındaki bağları kuvvetlendiren, dargınlıkları unutturarak kardeşçe kucaklaştıran, birlik ve beraberliği güçlendiren, ortak bir kültürel değeri olan Nevruz Bayramı'nı da bu duygular içinde coşkuyla kutlamaktadır. Dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde olduğu gibi adeta cennetten bir köşe olan İçel'imizde de yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevme düsturuyla, hiçbir ayrım gözetmeksizin ortak bir paydada buluştuğumuz nevruzu heyecanla karşılıyoruz. Sevginin ve kardeşliğin egemen olduğu bu bayram gününü, böyle güzel anlamlar taşıyan nevruzu, hoşgörü çerçevesinde, birlik ve beraberlik içinde kutlamalı, anlamı dışına taşımak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Nevruz bayramının başta İçelli hemşehrilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımız ve dünya halkları arasında sevgi, barış ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'

Kaynak: AA