Vali Aksoy, Operasyon Merkezinde

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Lice’de devam eden operasyon koordinasyon merkezinde güvenlik toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Aksoy, Operasyon Merkezinde
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve beraberindekiler, Diyarbakır-Lice karayolunda bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na giderek, burada askerlerle bir araya geldi. Daha sonra Kocaköy ilçesine geçen Vali Aksoy, yeni açılan Aile Destek Merkezi’ni ziyaret etti. Burada açılış kurdelesini kesen Vali Aksoy ve beraberindekiler, ardından Kocaköy İlçe Belediyesi’ne geçerek, kayyum olarak atanan Kaymakam Yusuf Turhan’ı ziyaret etti. Kocaköy’de öğle yemeğini yiyen Vali Aksoy, daha sonra bir kıraathaneye girerek çay içip, vatandaşlarla sohbet etti.

Lice’de güvenlik toplantısı gerçekleştirildi

Vatandaşların sorunlarını dinleyip, çözülmesi için talimat veren Vali Aksoy, buradan Lice ilçesine hareket etti. Lice İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Aksoy, aynı zamanda ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Sinan Başak’a başarılar diledi. Kaymakamlık makamında, ilçede yürütülen operasyonlarla ilgili bir konuşma yapan Vali Aksoy, operasyon kapsamında kırsal alanda çeşitli terörist unsurlarla çatışmaların sağlandığını, birçok silah ve mühimmat ele geçirildiğini söyledi.

Dün itibari ile bir bölgede 4, bir bölgede 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini anımsatan Vali Aksoy, “Bu kapsamda yürütülen çalışmalar kapsamında bir uzman çavuşumuz ve bir yüzbaşımız bu çatışma esnasında yaralanmış kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuşlardır. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bu operasyon büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. Şu an itibari ile iki terörist daha ölü olarak ele geçirilmiştir. Toplamda ele geçirilen terörist sayısı 8’e ulaşmıştır. Yine alanda güvenlik birimlerimizin çalışmaları devam etmektedir, sonuna kadar bu çalışmalar sürdürülecektir. Çalışmalar sırasında bir bixi tüfek ve iki M-16 beş de Kalaşnikof tüfek ele geçirilmişti. Bunlara ait birçok mühimmat ve örgütsel dokümanlar da yakalanmıştı” dedi.



“Amacımız terörü sonlandırıncaya kadar çalışmaları sürdürmek”

Çalışmalarının bundan sonra da büyük bir kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Vali Aksoy, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çalışmalarımız bundan sonra da büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Güvenlik birimlerimize teşekkür ediyorum. Askerimize, jandarmamıza, polisimize, korucularımıza el ele omuz omuza bir mücadele vermektedirler. Bütün güvenlik birimlerimize teşekkür ediyorum. Sabaha doğru, saat 02.30 sularında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Diyarbakır’a geldi ve yapılan operasyonla ilgili güvenlik birimlerimizden brifing aldı. Sabah da, şehitlerimizi uğurlama programına katıldı ve ardından Ankara’ya döndü. Güvenlik birimlerimizin moral motivasyonu en üst seviyede ve kararlılıkla bu mücadelelere devam edecekler. Amacımız, terörü sonlandırıncaya kadar bu çalışmaları sürdürmek. Bugün de kolordu komutanımız, jandarma bölge komutanımız, cumhuriyet başsavcımız, il emniyet müdürümüz, il jandarma komutanımız ve ilgili arkadaşlarımızla beraber önce Kocaköy ilçemize, ardında da Lice ilçemize geldik. Burada yapılan çalışmalar konusunda, arkadaşlarımızdan bilgi alma ve buradaki çalışmaları değerlendirmek üzere buradayız. Lice kaymakamımız, aynı zamanda belediye başkanlığına da görevlendirildi, ona da hayırlı olsun ve başarı dileklerimizi iletmek için buradayız.”

Terör operasyonlarında tonlarca uyuşturucu maddenin de ele geçirildiğini aktaran Vali Aksoy, “Esrar, Hint keneviri, kubar esrar olarak adlandıracağımız maddeler var. Önümüzdeki süreçte bunları paylaşacağız. Farklı iki bölgede operasyonlarımız devam ediyor” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Musa Çitil, 7. Kolordu Komutanı Ali Sivri, İl Jandarma Komutanı Ali Demir, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre güvenlik toplantısına katıldı.

Kaynak: İHA