Üniversite Öğrencilerine 'Mehmetçik Menüsü'

GAÜN yemekhanesinde, idari personel, akademisyen ve öğrencilere 'Mehmetçik menüsü' olan üzüm hoşafı ve buğday çorbası dağıtıldı.

Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) akademik ve idari personel ile öğrencilere, Mehmetçik menüsü olan üzüm hoşafı ve buğday çorbası dağıtıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğle yemeğinde akademik ve idari personelle öğrencilere Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla buğday çorbası, üzüm hoşafı, ekmek ve su verildi.

Öğrenci yemekhanesinde öğrencilerle yemek yiyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, yaptığı konuşmada, Çanakkale ruhunun kolay kazanılmadığını belirtti.

Çanakkale'de bir taraftan kıtlık, yoksulluk bir taraftan da iman ve vatan sevdası yaşandığını hatırlatan Gür, açlık ve düşmana karşı direnen Mehmetçik'in yedi düvelle savaşacak büyük bir cesaret örneği sergilendiğini vurguladı. Prof. Dr. Gür, şunları kaydetti:

'Açlıklarına, giyecek bir şey bulamamalarına, ayaklarındaki pabuçlarının yırtıklığına bile bakmadan düşmana karşı savaş verdiler. Yiyebildikleri bir hoşaf, bir dövme çorbasıydı. Bunu bile buldukları zaman şükrediyorlardı ama savaştan hiç geri durmadılar. Biz de gençlerimizle o günlerin hatırasını yaşatmak, onları yad etmek, empati yapmak ve neler çektiklerini anlamak adına temsili de olsa böyle bir program yaptık. Gençlerimizin o ruhu hiçbir zaman kaybetmemelerini, aynı zamanda 15 Temmuz gibi o ruhu canlı tutmalarını ve bu vatanı asla kimseye vermemelerini, bu vatan için kendi canlarını feda etmelerini arzuluyoruz. Bunu da bu gençlerimizde görüyoruz.'

Yemeğe üniversite yönetimi, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA