‘Temiz kâğıdı’ alana işe iade kapısı açılıyor

FETÖ soruşturmaları kapsamında bugüne dek 97 bin şüpheli kamudan ihraç edilirken, mağdur olanlar için OHAL Komisyonu kuruldu. Bu hafta çalışmalara başlaması beklenen komisyon, araştırmalar sonucu kişilere 'temiz kağıdı' verebilecek.

‘Temiz kâğıdı’ alana işe iade kapısı açılıyor
‘Temiz kâğıdı’ alana işe iade kapısı açılıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “At izi, it izine karıştı” değerlendirmesinin ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı ve FETÖ ile mücadelede haksızlığa uğradığını iddia edenlerin ayrıştırılacağı kurul, Ankara'da Başbakanlık ve her ilde de valilik bünyesinde oluşturuldu.

Başbakanlıkta oluşturulan Kurul, illerden gelen ve kendisine yapılan şikayetleri inceleyecek. İtirazda bulunan kişilerle ilgili hem istihbarat birimleri tarafından, hem de kendi kurumlarında tekrar inceleme yapılacak.

Başbakan Binali Yıldırım, OHAL Komisyonu'nun çalışmalarının hızlandırılması için talimat verdi.

Sabah'ın haberine göre; Komisyon'a 7 üye ataması bu hafta içinde yapılacak, ihraç edilen kamu personelinin talepleri 16 Nisan'dan önce alınmaya başlanacak.

Komisyondan temiz kâğıdı alan işe iade edilecek. İstihbarat birimleri de dahil tüm kurumların Komisyon'un istediği belgeleri verme zorunluluğu var.