'Telif Hakları Ve Türkiye' Etkinliği 23 Mart'ta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Daire Başkanlığı, Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, “Özel Etkinlikler” kapsamında “Telif Hakkı Kul Hakkıdır: Telif Hakları ve Türkiye” programı düzenleyecek.

'Telif Hakları Ve Türkiye' Etkinliği 23 Mart'ta
Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakırköy Anadolu Lisesi ve Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (İLESAM) katkı sağlayacağı program 23 Mart Perşembe günü saat 13.00’te Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde başlayacak.

Bakırköy Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Müftüoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak olan etkinlik, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen’in yapacağı konuşmalardan sonra “Telif Hakkı Kul Hakkıdır: Telif Hakları ve Türkiye” paneliyle devam edecek.

İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı sosyolog Cafer Vayni’nin yöneteceği panelde; Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ateş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dinçer Ateş, Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Dr. Adnan Çavuş ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Cahit Suluk da, ’Telif Hakları ve Türkiye’ konusunu çeşitli yönleriyle anlatacaklar.

İlk kez gündeme geliyor

Telif hakları ilim, edebiyat, musiki, sinema, güzel sanatlar, çeviri, bilgisayar programları, mimarlık ve haritacılık gibi çok geniş bir kesimi ilgilendiriyor. Bu alanla ilgili özel ihtisas mahkemeleri, meslek birlikleri ve çok sayıda yetişmiş uzman var.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Telif Hakkı Kul Hakkıdır: Telif Hakları ve Türkiye” programıyla Türkiye’de ilk kez geniş kesimleri ilgilendiren ve hak ihlalleri çok olan konuyu doğrudan ve etkin olarak gündeme getirmiş olacak.

Kültür ile eğitimin birbirini besleyeceği ve geliştireceği özel etkinliğe ilk-orta ve lise öğrencileri, eğitimciler ile yurttaşlar katılacak. Program sonunda katılımcılara İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İLESAM tarafından çeşitli kitaplar hediye edilecek.
Kaynak: İHA