Teknik Bilimler MYO'da, 'Olumlu Düşünmenin Gücü' Paneli

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından hayata pozitif bakış açısı ile ilgili bir etkinlik düzenlendi.

Teknik Bilimler MYO'da, 'Olumlu Düşünmenin Gücü' Paneli
Eyyübiye Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Salonunda yapılan panele Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Azmi Aktacir, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Akpınar, Öğretim Görevlileri Salih Hartavioğlu ile Adem Necip, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Öğretim Görevlisi Salih Hartavioğlu, "Başkalarının yaptıkları iyiliklerle övünmenin bir anlamı yok diye düşündük ve öncelikle kendimiz bu insanlardan daha iyi şeyler yapacağımıza düşünerek, kulübümüzü kurduk ve çalışmalarımıza başladık. Temel hedefimiz öncelikle hastalıklarımızı görmek, hastalığımıza teşhis koymak, bu hastalığın izalesi için gayret sarf etmek, başkalarının aynı dertten muzdarip olduğunu hissettiğimizde onların da dertlerine derman olmaya çalışmaktır” dedi.

Doç. Dr. Hüseyin Akpınar ise, “Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet alır. Önemli olan pozitif düşünmek olaylara olumlu bakmak, yaklaşmaktır. Musibetler karşısında net bir tavır sergilemek ve en önemli husus da yaratıcıya sığınmaktır. Tabi dua da önemli bir silahtır. Musiki ile sağlık, musiki ile tıp tarihin derinliklerinden beri ilişki içerisinde olan iki disiplindir, iki ayrı bilim dalıdır” şeklinde konuştu.

Panelde bir sunum yapan Dr. Adem Necip de, “Motivasyon bireyin harekete geçmesi ve belli bir hedefe varabilmesi için gerekli arzu ve isteğe sahip olmasıdır. Motivasyonda önemli olan harekete geçmemiz gerektiği düşündüğümüzün yeterli olup, artık düşündüklerimizi uygulamaya geçirmemiz gerekiyor, geç kaldığımızı asla düşünmeyeceğiz, hemen şimdi başlamalıyız” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA