Şili'de Taksici Cinayeti

Şili’de uluslararası ulaşım şebekesi şirketi Uber bünyesinde çalışan bir taksici aracına binen kişiler tarafından öldürüldü. Cinayetin ardından, Uber’in bünyesindeki taksi sürücülerini bu tür olaylara karşı iyi koruyamadığına dair eleştiriler gelmeye başladı.

Şili polisi, başkent Santiago‘da uluslararası ulaşım şebekesi şirketi Uber bünyesinde çalışan bir taksicinin aracına binen kişilerce öldürüldüğünü duyurdu. Polis 35 yaşındaki sürücünün öldürülmeden önce soyulmak istendiğini de belirtti.

Yapılan açıklamada, Cuma gecesi Uber’in geçen sene yürürlüğe soktuğu nakit ödeme seçeneğini tercih eden 3 kişinin, sistem üzerinden bir taksi çağırdığı ve bu yolculuk esnasında cinayeti gerçekleştirdiği belirtildi.

Uber’in Şili ofisinden olayla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Uber’in bünyesindeki taksi sürücülerini bu tür olaylara karşı iyi koruyamadığına dair eleştiriler gelmeye başladı.

Ayrıca nakit ödeme seçeneğini tercih eden suçluların, taksi sürücülerine kimlik bilgilerini vermemek için direndiği de ifade edildi.

Şili hükümeti geçtiğimiz hafta başında, mobil uygulamalar aracılığıyla kullanılan ulaşım ağlarının düzenlemesine yönelik bir teklif sunmuştu.
Kaynak: İHA