Serebral Palsiye Dikkat Çektiler

Kütahya’da, Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı Fizyoyaşam ile Biyokimya ve Biyoteknoloji toplulukları, düzenledikleri etkinlikle Serebral Palsiye (beyin felci) dikkat çekti.

Fizyoyaşam ile Biyokimya ve Biyoteknoloji toplulukları, kentteki bir alışveriş merkezinde kurdukları stantla Serebral Palsi hakkında bilgilendirici broşür dağıttı.

Fizyoyaşam Topluluğu Başkanı Hasan Can Korkmaz, yaptığı açıklamada, beynin bir bölgesindeki hasar nedeniyle ortaya çıkan kas kontrol yetersizliği olarak bilinen Serberal Palsi için farkındalık oluşturmak için Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin desteğiyle etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Serebral Palsi hastalığında erken tanı ve tedavinin büyük önem taşıdığını dile getiren Korkmaz, şunları kaydetti:

'Bizler bu noktada halkımızın bilinçlenmesi için çalışma yapıyoruz. Bir kişiye bile bu etkinlik sayesinde ulaşabilir ve erken tanı için ona yardımcı olabilirsek kendimizi başarılı sayacağız. Buradaki etkinliğimizde aynı zamanda bu hastalıkla mücadele eden çocuklarımızın yapmış oldukları resimleri de sergiliyoruz. Bununla da hayatta hiçbir şeyin bir şeyler yapmaya engel olamayacağını anlatmaya çalışıyoruz. Topluluk üyesi arkadaşlarımızla birlikte sergi ve stantlarımızı ziyaret eden halkımızı bilgilendirerek çocuklara da hoşça vakit geçirtmeye çalışıyoruz.'

Kaynak: AA