Muş'ta Çığ Düşen Bölgede Karla Mücadele

Muş’ta çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan 9 köy ve 22 mezranın ulaşımını sağlayan Üçevler grup yolunda yol açma çalışması başlatıldı.

Muş'ta Çığ Düşen Bölgede Karla Mücadele
Kentte etkili olan tipi ve kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Hafta sonu etkili olan kar yağışının ardından ulaşıma açılan Üçevler grup köy yolu, çığ düşmesi sonucu tekrar kapandı. 2 iş makinesinin mahsur kaldığı bölgede İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. Kar kalınlığının yer yer 5-6 metreyi bulduğu bölgede iş makineleri ilerlemeyince, AFAD’a ait kar motoru ve arazi araçları devreye sokuldu. Yeni bir çığ tehlikesi ve tipiden dolayı AFAD ekipleri de ilerleyemeyince, kar savurma araçlarıyla yol çalışması yapılmaya başlandı.

Çığ düşen bölgede gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmetşah Şentürk, 9 köy ve 22 mezranın ulaşımını sağlayan yolun çığ nedeniyle kapandığını söyledi.

Cevizlidere köyünde 2 iş makinesinin mahsur kaldığını dile getiren Mehmetşah Şentürk, tipinin geçit vermediğini kaydetti.

Şentürk, "Bu sene kış şartları çok ağır geçmekte. 9 köy ve 22 mezranın ulaşımını sağlayan grup köy yolumuz çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapalı. AFAD ekipleriyle birlikte çalışıyoruz. Şu anda 2 tane iş makinemiz Cevizlidere köy yolunda karla mücadele çalışması yaparken çığ düşmesinden dolayı mahsur kaldı. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Çığ ve tipiden dolayı ekiplerimiz ilerlemekte güçlük çekiyor. Şu anda hava şartları fazla müsait değil. Mevcut şartlarda 2-3 günde iş makinelerine ulaşmış olacağız" diye konuştu.

AFAD Müdürlüğünden arama kurtarma teknisyeni Ayhan Çelik ise, iş makinelerine ulaşmaya çalıştıklarını ama ilerleyemediklerini belirterek, "AFAD ekipleri olarak İl Özel İdaresinin iş makinesi operatörlerini bölgeye ulaştırmak için buraya geldik. Bölgede çığ düşmesi sonucu yol ulaşıma kapalı durumda. Kar motoru ve arazi araçlarıyla operatörleri götürmeye çalıştık, ama kar kütlelerinin 8-10 metreyi bulmasından dolayı ilerleyemedik" şeklinde konuştu.

Bölgede karla mücadele çalışması aralıksız devam ediyor.
Kaynak: İHA