Mali'deki Şiddet Olayları

BM İstikrar Misyonu Genel Sekreter Yardımcısı Ladsous: 'Güvenlik önlemlerini arttırmak amacıyla Mali'nin yanında olmaya devam edeceğiz' 'Barış anlaşması kapsamında bugüne kadar atılan adımlardan çok memnunuz'.

BM İstikrar Misyonu Genel Sekreter Yardımcısı Herve Ladsous, güvenlik önlemlerini arttırmak amacıyla Mali'nin yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Ladsous yazılı açıklamasında, 'Güvenlik önlemlerini arttırmak amacıyla Mali'nin yanında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca barış anlaşması kapsamında bugüne kadar atılan adımlardan çok memnunuz.' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Lasous, Mali Devlet Başkanı İbrahim Bubakar Keita'ya da ülkenin güvenliğini ve istikrarını sağlamak adına gösterdiği çabadan dolayı teşekkürlerini iletti.

Nisan ayında görevi devretmesi planlanan Ladsous'un yerine Fransa'nın BM ve Uluslararası Örgütler Direktörü Jean Pierre Lacroix'nın geçmesi bekleniyor.

Ülkede 2012'de patlak veren şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla Cezayir'de 2015'te barış anlaşması imzalanmıştı.

Barış anlaşmasına imza atan Mali silahlı güçleri, Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) üyeleri ve hükümet yanlısı gruplardan oluşan askeri güç, bir süre önce göreve başlamıştı.

Kaynak: AA