Mahmud Abbas Kahire'de Sisi İle Görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Filistin Devlet Başkanı Abbas Kahire'de bir araya geldi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah es-Sisi ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır'ın başkenti Kahire’deki İttihadiye Sarayı’nda bir araya geldi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, iki liderin Filistin-İsrail barış görüşmelerinin tekrar başlatılması çabaları ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin nisan ayı başında ABD’ye yapacağı resmi ziyaret başta olmak üzere bir dizi konuda görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, görüşmede Filistin meselesine adil ve kapsayıcı bir çözüm bulunması ve başkenti Doğu Kudüs olan 4 Haziran 1967 sınırlarında bir Filistin devletinin kurulmasına vurgu yapmıştır. Sisi, nisan başında ABD’ye yapacağı ziyarette Başkan Trump ile Filistin meselesini de görüşeceğini dile getirmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın ise Mısır’ın Filistin topraklarının bütünlüğü ve Filistin halkının himayesi için gösterdiği çabalardan övgüyle bahsettiği kaydedildi.

Abbas’ın ayrıca, Filistin tarafının Trump yönetimi ile bu zamana kadar yapmış olduğu görüşmeler hakkında Sisi’yi bilgilendirdiği de aktarıldı.

Filistin-İsrail barış görüşmeleri, Nisan 2014’te İsrail yönetiminin Filistin topraklarına yaptığı yerleşim birimlerinin inşaatının durdurulmasını ve 1967 sınırlarında bir Filistin devletinin kurulmasını reddetmesi gibi nedenlerden dolayı durdurulmuştu.
Kaynak: AA