Lice'de 6 Terörist Daha Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından bölücü terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 20 Mart’ta Lice’de 6 teröristin etkisiz hale getirildiği, Silopi’de ise 4 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Lice'de 6 Terörist Daha Etkisiz Hale Getirildi
TSK’dan yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 6 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 M-16 piyade tüfeği, 5 Kalaşnikof piyade tüfeği, 16 muhtelif şarjör, 480 muhtelif çapta fişek, 5 el bombası, bin 178 kilogram kubar esrar, 2 bin 229 kilogram toz esrar ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyon sırasında tespit edilen el yapımı patlayıcı ise imha edildi.

Bingöl’ün Genç ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda 1 tabanca, 4 av tüfeği, 12 kilogram esrar, 200 kilogram amonyum nitrat, 22 tüp, 200 metre elektrik kablosu, 400 pil ve çok miktarda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde ise 6 tüp, 280 pil, 800 kilogram gıda maddesi, çok sayıda örgütsel doküman ve muhtelif malzeme ele geçirilirken, Şırnak’ın Silopi ilçesinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 4 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Van’ın Başkale ilçesinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik yapılan operasyonda 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 şarjör, 30 adet fişek ve örgütsel doküman ele geçirilirken, bölücü terör örgütü işbirlikçisi 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Ayrıca Batman’ın Sason ilçesi ve Mardin’in Dargeçit ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında tespit edilen 5 sığınak içerisinde çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

(Derya Yetim / İHA
Kaynak: İHA