Kutlu Doğum Haftası'na Doğru

Peygamber Sevdalıları Platformunca bu yıl Kutlu Doğum Haftası, 'Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed' temasıyla kutlanacak.

Peygamber Sevdalıları Platformu, bu yıl Kutlu Doğum Haftası temasını, 'Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed' olarak belirledi.

Platformun Genel Başkanı Adnan Akgönül, Diyarbakır'daki genel merkezde düzenlenen toplantıda yapığı açıklamada, uzun bir süredir üzerinde çalıştıkları 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde hazırlıkların tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi.

Her yıl Türkiye'deki illerin tamamına yakınında, yüzlerce ilçe, belde ve köylerde mevlit programları düzenlediklerini ifade eden Akgönül, milyonlarca Peygamber aşığının coşkuyla iştirak ettiği etkinliklerin bu yıl da aynı coşku ve heyecanla devam edeceğini belirtti.

Akgönül, bu yılın Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin temasını, 'Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed' olarak belirlediklerini kaydederek, şöyle konuştu:

'Bu yıl etkinliklere iştirak edecek konuşmacılarımız, halkımıza yüce Peygamberimizin hak ve adalet anlayışını anlatacaklar. Çünkü her zamankinden daha çok hak ve adalete susamış durumdayız ve Peygamberin hak ve adalet yolunu kendimize ölçü aldığımız ve yaşadığımız takdirde ancak kurtuluşa erebiliriz. Platform olarak hak ve adalet rehberi Hazreti Muhammed'in bu yönünü mazlum halkımıza, adalete ve hakka susamış Müslümanlara tanıtmak bizim görevimiz olmalıdır.'

Etkinlikler için 250 yerleşim biriminden platforma başvuru yapıldığını kaydeden Akgönül, bu yıl etkinliklerin 25 Mart'ta başlayacağını söyledi.

Akgönül, büyük merkezlerde yapacakları etkinlikler için resmi işlemlere başladıklarını, program takvimini en kısa zamanda basın ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA