Konyaaltı'nda Kadın El Emeği Pazarı Açıldı

Konyaaltı Belediyesi tarafından kurulan Kadın El Emeği Pazarı, Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM) yanında hizmete açıldı.

Konyaaltı'nda Kadın El Emeği Pazarı Açıldı
Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi’nde (KONSEM) açılan kurslar ile özellikle ev hanımları, meslek ediniyor, aile ekonomisine katkı sağlıyor. Konyaaltı Belediyesi şimdi de kadınların el işi ürünlerini satabilecekleri Pazar açtı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de katılımıyla yapılan açılışa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı İlçe Başkanı İlhan Buğdaycı, 1 Kadın Hareketi Kadın Üretim ve Dayanışma Derneği Başkanı Buket Dağlı, Doğu ve Güneydoğu İşadamları (ADGİAD) Derneği Başkanı İsmail Kaya, Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bedri Yalçın, Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyeleri Nazife Demirtaş ve Candan Latifoğlu Sivrikaş da katıldı.



Kadınlar ekonomiye değer katıyor

Muhittin Böcek, 1 Kadın Hareketi Kadın Üretim ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle açılışını gerçekleştirdikleri Kadın El Emeği Pazarı’nda kadınların yaptığı el işi ürünlerin satışının yapılacağını söyledi.

Zamanlarının büyük bir bölümünü evde geçiren ev hanımlarına, yapmış oldukları el işi ürünlerini satarak aile ekonomilerine katkı koyma fırsatı verdiklerini belirten Başkan Muhittin Böcek, bunun da ötesinde kadınların sosyalleşerek stres ve sıkıntılardan uzaklaştıklarını kaydetti.

Muhittin Böcek, “Kadınların iş gücüne dahil edilmesi, o işin kalitesini ve çeşitliliğini artıracaktır. Kadınların cumhuriyetimizin kuruluşunda köklü taşıyıcı güç olduğunu unutmamamız gerekiyor. Onlar, ülkemizin aydınlık geleceğinin koruyucusudurlar. Bu anlamda 12 ay boyunca açık kalacak olan Kadın el Emeği Pazarı’nın, başta ev hanımlarımız olmak üzere tam bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



24 stantta el emeği

Kadın El Emeği Pazarı, haftanın her günü sabah saat 10.00 ile akşam saat 17.00’ye kadar açık olacak. Yılın 12 ayı boyunca açık kalacak olan Pazar’da yer 24 stant yer alıyor. Stantlarda geleneksel el ürünleri, mefruşat, ev yemekleri, hediyelik eşya gibi birçok ürün satışa sunuluyor.
Kaynak: İHA