'Kırtasiye-Ofis Fuarı Yüzümüzü Güldürdü'

İstanbul KırtasiyeOfis Fuarı 2017, 18 ülkeden 165 firma ve 216 markanın katılımıyla gerçekleştirildi TÜKİD Başkanı Şendil: 'Beklediğimizin de üzerinde karşılık gördük. Anadolu'dan katılım da çok yoğun oldu' 'Fuarda pek çok yeni anlaşma yapıldı. Bu buluşmayla güven ve iş birlikleri tazelendi. Ziyaretçi sayısı yüzümüzü güldürdü'

Kırtasiye sektörünün dev buluşması İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2017, 18 ülkeden 165 firma ve 216 markanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) açıklamasına göre, alanında dünyanın 3. büyük fuarı haline gelen İstanbul Kırtasiye- Ofis 2017'de, okul, kırtasiye, kağıt, ofis malzemeleri ve oyuncak sektöründeki en son teknolojiye sahip ürünler sergilendi.

TÜKİD ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle düzenlediği fuar, bu yıl ilk kez İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçilerini ağırladı.

Pek çok görüşmenin yapıldığı, yeni iş fırsatı yaratan fuar boyunca düzenlenen etkinlikler, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Fuar kapsamında düzenlenen 'Küresel Ekonominin Seyri' başlıklı söyleşide Prof. Dr. Kerem Alkin, Türkiye'nin her yanından gelen perakendecilerle buluştu. Alkin, gelecek dönemde dolar üzerinden borçlanmanın pahalı olacağını belirterek, perakendecilere TL cinsinden borçlanmaları tavsiyesinde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Halil İbrahim Bozkuş'un da açılışa katılarak destek verdiği fuara Anadolu'nun her yerinden perakendeci katıldı.

TÜKİD Başkanı Vecdet Şendil'in, Türkiye'nin herhangi bir il veya ilçesinden fuara gelemeyen firma ve perakendecileri davet ederek, konaklama masraflarını karşılayacaklarını açıklaması, sektörde büyük yankı buldu. Fuara Anadolu'dan yoğun bir katılım gerçekleşti.

Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen İstanbul Kırtasiye-Ofis 2017'ye Anadolu'dan gelen firmaların yanı sıra, aralarında Amerika, Almanya, Avusturya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hindistan, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Kore, Tayland, Tayvan, Yeni Zelanda ve Yunanistan'ın da bulunduğu 50 ülkeden firma katıldı. Fuar, 50 ülkeden 572 yabancı, 78 ilden 9 bin 291 yerli, toplamda 9 bin 863 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

- 2018 hazırlıkları başladı

TÜKİD Başkanı Şendil, İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarına yurt dışından gelen ziyaretçi sayısından son derece memnun olduklarını ifade etti. Şendil, şunları kaydetti:

'Beklediğimizin de üzerinde karşılık gördük. Anadolu'dan katılım da çok yoğun oldu. Zaten bunun için aylar öncesinden çalışma başlatmıştık. Tüm sektörün bir araya gelebildiği İstanbul Kırtasiye Ofis 2017, fuar yerinin değişmesine rağmen ziyaretçi sayısıyla yüzümüzü güldürdü. Fuarda pek çok yeni anlaşma yapıldı. Bu buluşmayla güven ve iş birlikleri tazelendi. Katılımcılarımız memnun. Şubat 2018'deki fuarın hazırlıklarına şimdiden başladık bile.'

İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, 21-25 Şubat 2018'de Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA