Kırşehir'de Genç Çiftçiler Eğitiliyor

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe desteği alan çiftçilere eğitim verdiklerini söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Genç Çiftçi Projesi kapsamında 128 genç çiftçiye büyük ve küçükbaş hayvan, arı, kanatlı üretimi ve bahçe bitkileri desteği verildiğini ifade etti.

Bu yıl yeni proje kabul edilmeyeceğini ancak destek alan çiftçilere eğitim verildiğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

'Geçen yıl Genç Çiftçi Projesi kapsamında 128 genç çiftçiye, 77 kişiye altışar büyükbaş, 18 kişiye kırkar küçükbaş, 17 kişiye arı, diğerlerine de kanatlı ve bahçe bitkileri tesis desteği verildi. Yüzde 100'ü devletten 3 milyon 840 bin lira dağıttık. Aynı projeye bu yıl da bütçe artırılarak devam edilecek. Proje kabul etmiyoruz ama destek alan genç çiftçilere eğitim veriyoruz. İlçe, belde ve köylerimizdeki genç çiftçilere belirli periyotlarla eğitim vermeye başladık. Ayrıca, bu işi yapabilecek kişileri tespit ediyoruz.'

Şahin, eğitim vermekteki amaçlarının daha bilinçli ve kaliteli hayvan yetiştiriciliği ve bahçe bitkileri üretimi olduğunu vurgulayarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sağladığı diğer desteklerle ilgili de çiftçilere katkı yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA