Kayseri Şeker Çalışanlarına, Kişi Ve Takım Motivasyon Eğitimi

Kayseri Şeker tarafından 12 bölgede yaklaşık on bin çiftçiye yönelik olarak ‘Kişi ve takım motivasyon eğitimi’ başlatıldı.

Kayseri Şeker Çalışanlarına, Kişi Ve Takım Motivasyon Eğitimi
63’üncü kampanya dönemi hazırlıkları kapsamında Kayseri Şeker ve Boğazlıyan Şeker’de çalışan bin 53 çalışana yönelik olarak başlatılan eğitim çalışmasına Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner, genel müdür yardımcıları, birim müdürleri, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ve çalışanlar katıldı.

Eğitimci-Yazar Mete Taştan tarafından verilen kişi ve takım motivasyon eğitimi öncesinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Çiftçi eğitimlerinden sonra Personelimizle ilgili olarak bir hafta sürecek olan Motivasyon ve aidiyet eğitimi başlatmış bulunmaktayız. Biz hem işe motivasyon hem de kurumsal aidiyete önem veriyoruz. Düşünce sistemimizi geliştirebilmemiz için Mutlaka bilgiye ihtiyaç duyuyoruz. Bu eğitim toplantıları da buna katkı sağlayacak önemli çalışmalardan biridir. 6 yıldır hep beraber bir mücadele ve bunun sonucunda başarı ortaya koyduk. Şimdiye kadar kendi içimizdeki sorunlarla mücadele ederek ve hallederek bugünlere geldik. Fakat şimdi Türkiye’nin başına gelen olaylar gibi Kayseri Şekere de dışarıdan saldırılar oldu ve olmaya devam edecek. Bu Kayseri Şekerin kendi şahsına olmakla birlikte, Şeker sektörüne olan saldırılardan dolayı da Kayseri Şekerde hedef haline geliyor.

Çalışanlar, çiftçiler ve yöneticiler olarak hep birlikte işimize ve kurumumuza sahip çıkacağız. Biz bunları yapmaya çalışırken bizi yolumuzdan saptırmaya çalışanlar, ayağımıza çelme takmak isteyenler, Uluslar arası kuruluşlar, kendisini bilmeyen bir takım insanlar da olacaktır.

M.Kemal Atatürk gençliğe hitabesinde ‘Şahsi emellerini Müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler’ diyor ya, kendi menfaatlerini başkalarının menfaatleriyle bir görenler olabilir. Bu kuruma saldıran kendi menfaatlerini kurumdan üstün gören cahiller ya da sadece menfaat-çıkar anlayışında olan bir takım insanlar olabilir bütün bunlara karşı topyekûn birlikte bir mücadele ortaya koymamızın yolu, bu kuruma sahip çıkmaktan ve işimizi en iyi şekilde yapmaktan geçiyor. Burası önemli bir kuruluştur. Kayseri Şeker ayakta kaldığı sürece Şeker sektörü ayakta kalır. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. Bunu bir slogan olarak ifade etmiyorum. Bu gerçekten böyle eğer biz ayakta kalma becerisini ortaya koyacak olursak, Şeker sektörü ayakta kalacak pancar çiftçisi yaşayacak. Onun için yükümüz ağır, işimiz zor olsa da önemlidir ve hep birlikte başaracak güçteyiz dedi.

Elbette önemlidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA