Kaman'da Şehitler İçin Etkinlik

Kaman Ülkü Ocakları Başkanlığı, Şehitler Haftası ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Kaman Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, gençlerin oluşturduğu koro çeşitli kahramanlık marşlarını seslendirdi, şiirler okundu.

Oratoryo gösterisinin gerçekleştirildiği etkinlikte kum sanatı ustası Tarkan Köylü, şehitlerle ilgili çalışma yaptı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kaman Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Kaya, nefesleri yettiği ölçüde şanlı Türk tarihinin tamamına olduğu gibi Çanakkale Zaferi'ne de sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaya, '40 çeriyle Çin sarayını basan Kürşad gibi, 2 saat gibi bir sürede tarihin en kısa meydan savaşını kazanan Kanuni gibi, İstanbul’u fetheden, çağ açıp çağ kapatan Sultan Mehmet gibi, Haçlı ordularına meydan okuyup 'bu memleket bizimdir, ya istiklal ya ölüm' diyen Mustafa Kemal gibi, 'gençlik elden gidiyor bir şeyler yapıp memleketi seven kadrolar yetiştirmeliyiz' diyen başbuğumuz Alparslan Türkeş gibi örnekleri unutmayan Ülkü Ocakları hep var olacaktır.' dedi.

Etkinliğe, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Kırşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Akbayır, Kaman Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Kaya, MHP Kaman İlçe Başkanı Kenan Elvan, Yerel-İş Sendikası Genel Başkanı Nuri Satılmı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA